VIDEO. Un camion încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu și alte substanțe periculoase a fost lovit de tren în județul Timiș

Data actualizării: Data publicării:
camion lovit de tren
Un camion încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu și alte substanțe periculoase a fost lovit de tren în județul Timiș. Foto: Info Trafic Timiș

Un grav accident feroviar a avut loc în județul Timiș. Un camion încărcat cu îngrășământ a fost lovit de un tren de marfă. Circulația pe drumul național 6 a fost blocată, iar o parte din încărcătura camionului s-a vărsat pe asfalt.

Mihai Vălușescu, jurnalist Digi24: Și locomotiva și autotrenul care a fost lovit de garnitura de tren au fost retrase de pe drum. Urmează ca cei prezenți la fața locului să curețe carosabilul de îngrășământul care s-a scurs din camion și să se dea drumul circulației.

Accidentul s-a petrecut pe DN6 între localitățile Dudeștii noi și Pecicerecul mic, în județul Timiș.

Cel mai probabil, șoferul camionului nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată și a intrat în coliziune cu o locomotivă care circula spre localitatea Cenad.

Din primele informații, autotrenul este încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu, dar și cu o altă substanță periculoasă, tocmai de aceea la fața locului au intervenit pompierii cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de descarcerare și un echipaj CBRN care gestionează situații în care sunt implicate substanțe chimice periculoase pentru a evalua riscul de explozie.

La locul accidentului a venit și o ambulanță.

Din fericire nu au existat scurgeri de combustibil și nici instalații defecte la camion, de aceea cei de la ISU au transmis că pericolul de explozie a trecut.

Traficul a fost blocat aproape o oră și s-au creat cozi kilometrice.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri