VIDEO. Un nou scandal pe plaja din Eforie. Turiștii, nemulțumiți că nu li se permite să intre în apă

Data actualizării: Data publicării:
oameni care se cearta cu politisti pe plaja
Un nou scandal pe plaja din Eforie. Turiștii, nemulțumiți că nu li se permite să intre în apă. Foto: Captură YouTube / Ziua de Constanța

Un nou scandal a avut loc sâmbătă dimineață pe plaja din Eforie. Conflictul a fost pornit de turiști nemuțumiți că nu li se permite accesul în apă, deși marea este agitată, iar salvamarii au arborat steagul roșu, scrie Ziua de Constanța.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La fața locului au venit mai mulți polițiști pentru a aplana conflictul.

Situația pare scăpată de sub control pe litoral, acolo unde salvamarii vorbesc despre cea mai neagră săptămână. Nouă oameni au dispărut în mare până acum, iar aseară, la Eforie Nord, un bărbat a fost luat de curenți când încerca să salveze un turist.

Oamenii se comportă, însă, de parcă nu s-a întâmplat nimic. În continuare ignoră avertismentele salvamarilor și provoacă scandaluri imense atunci când li se cere să iasă din apă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţene Constanţa, a declarat că poliţiştii intervin în urma apelurilor care anunţă că turiştii ignoră indicaţiile salvamarilor.

„Având în vedere faptul că, pe litoralul Mării Negre, în ultimele zile şi-au pierdut viaţa mai multe persoane, facem un apel către toţi cei aflaţi în staţiunile de pe litoralul Mării Negre să respecte indicaţiile salvamarilor şi semnificaţia steagului roşu arborat. Poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică acţionează permanent în această perioadă pe plaje, aducându-le la cunoştinţă constănţenilor şi turiştilor riscurile la care se expun ignorând steagul roşu care semnifică interdicţia de a intra în apă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Constanţa, Olimpia Ceară.

Conform acesteia, în ultima săptămână poliţiştii din Constanţa au intervenit în urma a 23 de apeluri primite prin numărul unic de urgenţă 112, apeluri care sesizau nerespectarea indicaţiilor salvamarilor în condiţiile în care era arborat steagul roşu. În urma intervenţiilor, au fost aplicate 16 amenzi contravenţionale în valoare de 6.000 de lei.

Potrivit legii, nerespectarea indicaţiilor salvamarilor este considerată contravenţie care se sancţionează cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri