VIDEO Un șofer a depășit coloana de maşini la semafor și a condus cu peste 100 km/oră în zone rezidenţiale. Cum a fost prins de poliție

Data publicării:
masina de politie
Sursa foto: Inquam / George Calin

Un şofer care a depăşit o coloană de maşini oprite la un semafor, pe un drum judeţean din Dolj, a fost urmărit de poliţişti. Bărbatul conducea cu peste 100 de kilometri pe oră chiar şi în zone rezidenţiale. A fost prins într-un final, deşi a încercat să se ascundă în curţile localnicilor. Incidentul a fost făcut public de Sindicatul Europol.

Incidentul a avut loc pe DJ 552, fiind observat de doi poliţişti de la Secţia 6 Poliţie Craiova.

Un autoturism a ignorat cu bună ştiinţă culoarea roşie a semaforului, trecând cu viteză pe lângă o coloană de maşini care aşteptau la semafor. Poliţiştii au acţionat prompt, pornind o urmărire în care conducătorul autoturismului a mers cu viteze excesive, de peste 100 km/oră, chiar şi în zonele rezidenţiale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cel mai îngrijorător aspect a fost comportamentul iresponsabil al şoferului, cetăţean european cu drepturi, care a continuat să accelereze în zonele în care se jucau copii mici, punând în pericol vieţile acestora şi a tuturor celor de pe stradă. O astfel de nepăsare faţă de siguranţa celorlalţi trebuie să fie sancţionată ferm!”, spun reprezentanţii sindicatului, într-o postare pe Facebook.

Până la urmă, șoferul a fost prins de polițiști, deşi a încercat să se ascundă în curţile oamenilor din zonă. Acesta a fost reţinut şi sancţionat cu suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 270 de zile, pe lângă amenzile considerabile primite pentru mai multe abateri grave la regimul rutier - neoprirea la semnal, depăşirea coloanei la culoarea roşie a semaforului, nerespectarea indicatoarelor, mers pe contrasens şi condus agresiv.

Totuşi, acest incident ne reaminteşte de importanţa unei legislaţii mai ferme în privinţa abaterilor la regimul rutier. Nu putem permite ca astfel de şoferi iresponsabili să pună în pericol vieţile noastre şi ale copiilor noştri. Ne putem doar imagina frustrarea şi neputinţa cu care s-au confruntat poliţiştii în urmărirea de ieri, fiind nevoiţi sa utilizeze nişte «tentative de autospeciale cu motor de drujbă»”, arată reprezentanţii Sindicatului Europol.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri