Falsul chirurg Matteo Politi a fost eliberat de judecătorii italieni. Acum lucrează într-un hotel de lângă Veneția

Data publicării:
matteo politi
Matteo Politi FOTO: Facebook

Falsul chirurg plastician al vedetelor, Matteo Politi, este din nou liber. Judecătorii din Italia au decis să-l lase în libertate sub control judiciar Condamnat definitiv în România, Politi așteaptă acum decizia de extrădare.

Matteo Politi a fost prins de oamenii legii din Italia, marți. Acum, judecătorii au hotărât cercetarea lui în libertate, sub control judiciar, Matteo Politi va trebui să meargă la sediul carabinierilor o dată pe săptămână și între timp se va putea întoarce la muncă. El este acum îngrijitor într-un hotel de lângă Veneția. 

În România, însă, a practicat chirurgia estetică și a operat zeci de femei, deși nu are nici măcar diplomă de liceu. Motiv pentru care va trebui să stea trei ani și patru luni la închisoare în țara noastră.

Matteo Politi a fost condamnat în dosarul în care este acuzat că a operat 28 de persoane în mai multe clinici private, deşi nu avea dreptul să exercite profesia de doctor pe teritoriul României.

El a fost judecat pentru înşelăciune și fals intelectual. Italianul a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România fără să aibă acest drept. Acestuia i se atribuise un cod de parafă de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. După declanşarea anchetei, italianul a încercat să fugă din România, însă a fost prins în februarie 2019, într-un tren aflat în vama Curtici. A fost arestat preventiv o perioadă, dar apoi a fost eliberat.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri