Forţele de elită din Jandarmeria Română au făcut exerciții antitero sub supravegherea luptătorilor israelieni

Data publicării:
exercitiu

O persoană a fost luată ostatică într-un supermarket din Dâmboviţa. Jandarmii au tras focuri de armă pentru a-i elimina pe terorişti. Din fericire, nu este un eveniment real, ci un exerciţiu făcut de români sub atenta supraveghere a luptătorilor israelieni. Antrenamentul forţelor de elită din Jandarmeria Română durează două săptămâni. Oficialii din Jandarmerie spun că oricând ne-am putea lovi de astfel de ameninţări teroriste.

A fost doar unul dintre scenariile puse în practică în poligonul din judeţul Dâmboviţa. Scopul antrenamentului: cum să reuşească luptătorii speciali ai jandarmeriei să elimine teroriştii fără să rănească civilii din jurul lor, indiferent de locaţie. Să nu fie distraşi, să aibă tactică şi direcţie de tragere.

Un alt scenariu: să prindă şi să aresteze un terorist, aflat într-un bloc de apartamente, fără să alerteze civilii.

Pentru români sunt doar scenarii. Pentru cei patru poliţişti-antrenori israelieni sunt situaţii reale prin care au trecut şi trec frecvent la ei în ţară.

"Ne putem confrunta în orice moment cu un atac de felul acesta şi e bine să ne antrenăm", a declarat col. Teodor Cernat, coordonatorul Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi din Dâmboviţa.

În ultima zi a exerciţiului a venit din Israel şi adjunctul comandantului Poliţiei de Frontieră din Israel, care a subliniat că orice ţară din Europa ar trebui să fie pregătită pentru a putea interveni în astfel de situaţii.

"Ne aflăm într-o realitate în care terorismul continuă să crească în Europa şi în întreaga lume. Nu avem privilegiul să ne culcăm pe lauri.", a declarat generalul de brigadă Yezhak Brinder Berik, adjunctul comandantului Poliției de Frontieră din Israel.

Este pentru a doua oară când luptătorii israelieni îi antrenează pe jandarmii români, prima dată fiind în 2018.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri