Video Furtuna Mathis aduce vreme extremă în România. Au fost emise avertizări de ninsori, ploi și frig

Data actualizării: Data publicării:
masini blocate pe autostrada din cauza viscolului
Vor fi ninsori și viscol în zilele următoare în România. FOTO: Agerpres

Frigul și precipitațiile pun stăpânire pe România. Furtuna Mathis care a măturat mare parte din Europa ajunge la noapte și în țara noastră. Meteorologii au emis deja avertizări de vreme rece, ninsori abundente și vânt puternic. Temperaturile nu vor mai trece de 10 grade in zilele urmatoare, iar la munte va fi viscol și se va depune strat consistent de zăpadă.

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a anunțat că, începând de luni noapte, va intra în vigoare un cod galben de precipitații semnificative, ninsori, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece în mare parte a țării. În același timp, un cod portocaliu de ninsori abundente este anunțat pentru Carpații Meridionali și sudul Carpaților Orientali în special la altitudini de peste 1400 m. 

Pentru intervalul 03 aprilie, ora 23 – 05 aprilie, ora 10, meteorologii au emis o avertizare de Cod galben, timp în care vremea va fi deosebit de rece și temporar vor fi precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar în noaptea de marți spre miercuri (04/05 aprilie), aria acestora se va restrânge către nord-est. 

Meteorologii au emis o altă avertizare de Cod portocaliu pentru intervalul 04 aprilie, ora 02 – 04 aprilie, ora 22, pentru Carpații Meridionali și sudul Carpaților Orientali în special la altitudini de peste 1400 m, unde sunt așteptate ninsori abundende.

„În Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali va ninge abundent (30...50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent în special la altitudini mai mari de 1400 m. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...60 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută”, transmite ANM.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri