Video Gradul de siguranță în școli, între 76 și 82%, spune Cîmpeanu. Ce a răspuns ministrul la întrebarea „cum își trimite copilul la școală”

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, in studioul digi24
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Foto: Captură Digi24

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat luni seara, la Digi24, despre gradul de siguranță în școli în acest moment, în contextul pandemiei. Ministrul Educației a explicat că acesta diferă de la o unitate de învățământ la alta, iar media ar fi între 7,60 și 8,20, de la 1 la 10, adică între 76 și 82%.

"Am dat deja un răspuns, după ce m-am consultat cu cei cu competențe epidemiologice. Situația diferă de la o școală la alta, diferența de infrastructură, școli aglomerate, școli neaglomerate, școli cu rata de vaccinare de 100% și școli în care avem rata de vaccinare de doar 20%. O medie ponderata te duce ca notare, pe o scară de la 1 la 10, între 7,60 și 8,20.Dacă ar fi existat și teste în școli, pentru o testare de două ori pe săptămână, așa cum trebuie, siguranța s-ar fi dus undeva spre nota 9. Dacă ar fi existat și o responsabilitate din partea tuturor, adică dacă s-ar fi testat toți elevii, nota ar merge la 9,50. Pericol există, dar părinții îi pot învăța pe copii că masca, respectarea regulilor de igienă și vaccinarea duc siguranța către 100%", a spus ministrul, la Digi24.

Întrebat și cum își trimite copilul la școală, Cîmpeanu a răspuns: "Este student și o face cu o responsabilitate admirabilă".

De asemenea, la întrebarea dacă este sigur că nu poate lua boala, ministrul a spus că fiul său s-a infectat deja.

"Nu s-a infectat la școală, ci la petrecerea de Revelion, cu mai mulți studenți. Mi-a spus că a purtat masca tot timpul, cu excepția nopții de Revelion. Este vaccinat complet și nu a dezvoltat niciun fel de simptome. A stat în izolare corect, după care a mers la facultate", a explicat ministrul.

Acesta a precizat că fiul său s-a testat pentru "cu totul altă problemă", fără nicio legătură cu Covid, fiind asimptomatic și așa a aflat că a luat virusul.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri