Grevă spontană la CFR, luni dimineață. Peste 1.000 de angajați au oprit lucrul

Data actualizării: Data publicării:
peron gol cfr
Grevă spontană a angajaților CFR, luni dimineață. FOTO: captură Digi24

Este grevă spontană la CFR, luni dimineață. Angajații care se ocupă cu repararea locomotivelor au întrerupt lucrul.

ACTUALIZARE 11.00. Încep să fie întârzieri pe calea ferată, cea mai mare înregistrată până acum este de 60 de minute, dar există riscul ca timpii de așteptare să crească și să fie mai multe probleme pe căile ferate.

Angajații de la CFR Infrastructură s-au alăturat protestului.

ACTUALIZARE 10.45. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, în contextul grevei spontane de la CFR, că toate companiile din transportul feroviar vor trece printr-un proces de eficientizare economică.

El a subliniat că e dispus la dialog, dar pe argumente economice, nu pe poziții de forță.

ACTUALIZARE 9.45. Peste 1.000 de angajați au oprit lucrul.

Greva spontană a fost declanșată în București, Brașov, Sighetul Marmației, Cluj, Arad, Craiova.

Nu sunt informații legate de trenuri întârziate sau cu circulația afectată.


Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, a explicat la Digi24 care sunt motivele care îi nemulțumesc pe angajații CFR.

El a spus că oamenii sunt nemulțumiți că le sunt înghețate salariile și că nu mai au bani pentru cheltuielile de zi cu zi.

"Cei intrați în grevă au salariul minim, nu înțeleg de ce oameni calificați nu pot să își mai asigure existența.

Toate prețurile au crescut, facturile cresc, iar ei nu mai au cu ce să le plătească.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Toți CFR-iștii sunt în unități între 8.00 și 10.00, așteaptă un comunicat de la ministrul Transporturilor, în care să li se explice de ce s-a abandonat transportul feroviar în România.

Peste tot, în UE, în 201, țările s-au lăudat cu infrastructură modernă și cu trenuri noi care circulă cu viteză. La noi trebuie schimbate o treime din trenuri și proiecte pentru celelalte două treimi și nu s-a făcut nimic", a declarat sindicalistul.

El a spus că momentan trenurile circulă după orarul stabilit, dar că, dacă cei care repară locomotivele vor mai opri lucrul, nu vor mai fi locomotive pentru trenuri și nu se va mai putea circula.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri