Hamas susține că 13 ostatici au fost uciși în raidurile aeriene israeliene asupra Fâșiei Gaza

Data actualizării: Data publicării:
People are seen around destroyed buildings and debris at the Al-Shate'e refugee camp after an Israeli airstrike
Clădiri distruse de bombardamente în Fâșia Gaza. FOTO: Profimedia

Hamas susține că 13 ostatici, printre care se numără și cetățeni străini, au fost uciși în raidurile aeriene ale Israelului asupra Fâșiei Gaza. Autoritățile israeliene arată că circa 150 de persoane sunt ținute ostatice de către teroriștii Hamas, multe dintre acestea fiind ascunse în tuneluri subterane, transmite SkyNews.

Potrivit oficialilor, zeci de israelieni și străini, copii, femei, vârstnici, dar și soldați sunt ținuți ostatici de teroriștii Hamas în Fâșia Gaza. Deși nu s-a înaintat cifra exactă, autoritățile din Israel arată că este vorba de 150 de ostatici, mulți dintre aceștia fiind ascunși în tuneluri subterane.

Grant Shapps, ministrul britanic al Apărării, a declarat anterior pentru Sky News că este "foarte probabil" ca printre ostatici să se afle și britanici. Totodată, Hamas a amenințat că va ucide dintre aceștia, dacă Israelul va mai bombarda casele civililor fără avertisment.

Israelul a bombardat în mod repetat Fâșia Gaza drept răspuns la atacurile Hamas de sâmbătă. Israelul afirmă că vizează teroriștii Hamas care se ascund și nu civili.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri