Încă 40 de pompieri români pleacă în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de proporții

Data actualizării: Data publicării:
pompieri romani in grecia
Încă 40 de pompieri români pleacă în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de proporții. FOTO: Facebook DSU

Încă 40 de pompieri români vor pleca în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor. 30 dintre ei vor ajunge acolo cu o aeronavă C130 Hercules a Armatei Române. O decizie în acest sens a fost luată în ședința CNSU de marți seară. 

Premierul Marcel Ciolacu a convocat marţi seară Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), pentru a aproba suplimentarea modulului de intervenţie specializat din România, care să ajute la stingerea incendiilor de pădure din Grecia.

Potrivit unui comunicat transmis de Guvern, încă 40 de specialişti de la  Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi unităţile subordonate vor pleca spre Grecia şi se vor alătura contingentului format din 40 de pompieri salvatori care acționează deja în zona afectată de incendii de pădure.

30 vor pleca cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale, iar ceilalți zece vor pleca spre Grecia cu 3 autospeciale de stins incendii de pădure, 1 cisternă de 10.000 litri şi un autoturism 4x4 (Duster).

Hotărârea a fost aprobată de CNSU având în vedere monitorizarea atentă a situaţiei generate de incendiile de vegetaţie din Republica Elenă şi solicitarea de asistenţă internaţională a autorităţilor din Grecia prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, precum şi cu informarea prealabilă a preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis.

Misiunea externă de sprijin se realizează prin Mecanismul European de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, unde Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Grecia pentru acordarea de asistenţă internaţională, mai arată Guvernul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri