Încă doi români au murit în Israel. MAE verifică dacă un alt cetățean este dispărut

Data actualizării: Data publicării:
atac israel
Foto: Profimedia Images

Încă doi români au murit în războiul dintre Israel și gruparea Hamas, a anunțat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit MAE, este vorba despre două persoane cu dublă cetățenie, israeliano-română, domiciliate în Israel. În total, patru români au pierit în această țară de la izbucnirea conflictului armat. De asemenea, Ambasada României la Tel Aviv este în dialog cu autorităţile israeliene pentru verificarea informaţiilor cu privire la dispariţia unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliano-română.

”Ministerul Afacerilor Externe confirmă cu regret decesul, în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, a încă două persoane cu dublă cetăţenie, israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiilor acestora. De asemenea, Ambasada României la Tel Aviv este în dialog cu autorităţile israeliene pentru verificarea informaţiilor cu privire la dispariţia unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliano-română”, arată Ministerul de Externe în comunicatul oficial.

MAE arată că până la acest moment, Ambasada României la Tel Aviv şi Consulatul General al României la Haifa nu au recepţionat solicitări de sprijin consular privind dispariţia sau decesul altor cetăţeni români în Statul Israel.

”Ambasada României la Tel Aviv şi Consulatul General al României la Haifa menţin în permanenţă contactul cu autorităţile israeliene pentru verificarea informaţiilor cu privire la cetăţenii români”, precizează MAE.

În total, patru români au pierit în Israel de la începutul conflictului armat cu gruparea Hamas.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri