Încă o localitate ar putea fi băgată în carantină. Prefect: În două zile au apărut 11 cazuri

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - COVID-19 - VERIFICARE MASURI - ORDONANTA MILITARA 4
Foto: INQUAM Photos/Bogdan Ioan Buda

Încă o localitate ar putea fi introdusă de autorități în carantină. Este vorba de comuna Ciuruleasa din județul Alba, unde în doar două zile au apărut 11 cazuri de COVID-19. Prefectul de Alba, Nicolae Albu, a declarat la Digi24 că DSP Alba a cerut carantinarea comunei, însă acest lucru va fi decis de comitetul pentru situații de urgență dacă mai apar și alte cazuri.

„Au apărut 11 cazuri în două zile la Ciuruleasa. Propunerea DSP Alba a fost de carantinare. Propunerea se face către comitetul special pentru situații de urgență. Vom analiza. Nu cred că este cazul, dacă nu vom mai avea alte cazuri acolo”, a declarat prefectul Nicolae Albu.

Autoritățile au luat deja măsuri și au instituit filtre la intrarea și ieșirea din localitate, iar persoanele cu care au avut contact cele 11 cazuri confirmate au fost izolate.

„Este o persoană care a venit din străinătate, dar a venit de mai mult de 14 zile. Dintre cei 11, 5 sunt internați, iar 6 sunt asimptomatici, acasă. Dacă se vor mai confirma cazuri ne vom consultat și vom decide ce propunera facem mai departe”, a mai declarat prefectul de Alba.

Până acum autoritățile au decis carantinarea orașului Suceava și a comunelor din apropiere, precum și carantinarea orașului Țăndărei pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri