Incendiu la o școală din București, unde au loc lucrări. Senzorii de fum erau dezactivați

Data publicării:
masina de pompieri
Viceprimarul Sectorului 3 spune că pe perioada lucrărilor din şantier, senzorii de fum sunt dezactivaţi, iar incendiul este descoperit cu întârziere. FOTO: Shutterstock

Un incendiu a izbucnit la Şcoala 54 din Bucureşti, unde au loc lucrări, anunţul fiind făcut de viceprimarul Sectorului 3, Lucian Judele. Acesta a precizat că elevii au fost evacuaţi, dar senzorii de fum erau dezactivaţi. „Nicio firmă „declarată câştigătoare” a lucrărilor din Sectorul 3 nu respectă normele minime de siguranţă”, afirmă viceprimarul, potrivit News.ro.

Lucian Judele anunţă că, marţi seară, s-a produs un incendiu la Şcoala 54 din Sectorul 3.

„De câte apeluri şi atenţionări mai are nevoie domnul Negoiţă pentru a înţelege odată pentru totdeauna că varianta în care copiii merg la şcoală într-un şantier (şi şcoală în şantier) nu este o variantă de tolerat pentru nici măcar o zi în plus? Am avut un incendiu la Şcoala 54 din Sectorul 3. Din fericire, personalul şcolii a fost prompt şi au evacuat şcoala într-un timp record”, a scris viceprimarul pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Acesta a precizat că pe perioada lucrărilor din şantier, senzorii de fum sunt dezactivaţi, iar incendiul este descoperit cu întârziere.

„Aceasta înseamnă că timpul de evacuare pe care îl au la dispoziţie elevii şi profesorii este cu mult redus. Singurele justificări vehiculate sunt cele legate de lipsa banilor sau a sosirii lor cu întârziere”, a mai scris viceprimarul.

Acesta afirmă că „nicio firmă „declarată câştigătoare” a lucrărilor din Sectorul 3 nu respectă normele minime de siguranţă”.

„Va exista oare vreo sancţiune pentru firma responsabilă cu dezactivarea senzorilor de incendiu de la Şcoala 54?”, a mai scris viceprimarul.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri