Video Circulație îngreunată pe Autostrada Soarelui din cauza ploilor torențiale. Avertismentul polițiștilor

Data actualizării: Data publicării:
ploaie torentiala pe a2
Se circulă în condiţii de ploaie torenţială cu acumulare de apă pe carosabil şi vizibilitate redusă pe Autostrada Soarelui. FOTO: Captură video Digi24/ Meteo Buzău Original/Bogdan Nedelcu

Centrul Infotrafic avertizează că, duminică, se circulă în condiţii de ploaie torenţială cu acumulare de apă pe carosabil şi vizibilitate redusă pe Autostrada Soarelui.

„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, duminică, pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, în judeţul Călăraşi pe tronsonul kilometric 64 – 125 se circulă în condiţii de ploaie torenţială cu acumulare de apă pe carosabil şi vizibilitate redusă”, a nunţă Centrul Infotrafic.

Sursa citată a precuzat că, în zona kilometrului 121, sunt semnalate căderi de grindină.

„Pe tronsoanele enumerate se circulă în coloană cu viteză redusă”, a mai transmis sursa citată.

Poliţiştii fac şoferilor mai multe recomandări:

- să ruleze cu viteză redusă pe un carosabil umed, adaptată condiţiilor de drum;

- să nu bruscheze comenzile vehiculului;

- să crească distanţa între vehicule;

- să se asigure corespunzător înaintea schimbării benzii sau a direcţiei de mers;

- să nu staţioneze pe banda de urgenţă a autostrăzilor şi să pornească luminile de avarie când situaţia o impune. În cazul în care consideraţi că vizibilitatea nu vă mai permite deplasarea în siguranţă, vă sfătuim să opriţi în primul spaţiu de servicii şi să aşteptaţi încetarea averselor torenţiale;

- nu opriţi şi nu staţionaţi pe marginea carosabilului în zone cu copaci mari pe care rafalele de vânt îi pot doborî!

Meteorologii anunţă instabilitate atmosferică - ploi, vânt puternic, grindină şi descărcări electrice, până luni dimineaţă, fiind în vigoare avertizări Cod galben - în Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi local la munte, respectiv Cod portocaliu - în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei.

Duminică, este în vigoare şi un Cod galben de caniculă, în cea mai mare parte a Moldovei şi a Dobrogei, precum şi în estul Munteniei, unde temperaturile maxime se vor situa între 33 şi 36 de grade.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri