Iohannis felicită echipele de avocați care au câștigat procesul Roșia Montană: „Suntem astăzi la momentul adevărului”

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis
Klaus Iohannis „a felicitat echipele de specialiști implicate cu profesionalism în susținerea cauzei noastre”. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele României, Klaus Iohannis, a salutat, sâmbătă, „reușita României în procesul privind Roșia Montană” și „a felicitat echipele de specialiști implicate cu profesionalism în susținerea cauzei noastre, în cadrul procesului de arbitraj internațional de la ICSID”.

„Salut reușita României în procesul privind Roșia Montană și felicit echipele de specialiști implicate cu profesionalism în susținerea cauzei noastre, în cadrul procesului de arbitraj internațional de la ICSID”, a scris șeful statului pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Președintele a mai adăugat că suntem astăzi la momentul adevărului, după mulți ani de contestări și dezbateri, atât politice, cât și juridice.

„După mulți ani de contestări și dezbateri, atât politice, cât și juridice, suntem astăzi la momentul adevărului: România câștigă procesul pentru Roșia Montană, fără penalizări sau despăgubiri, luptând și reușind să protejeze patrimoniul național”, a conchis Klaus Iohannis.

Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de la Washington a dat, vineri, verdictul în cazul situației aurului de la Roșia Montană. România a câștigat procesul și nu va plăti nicio despăgubire companiei Gabriel Resources - decizia este definitivă și executorie și vine după nouă ani de proces. Mai mult, reclamanții sunt obligați să ramburseze României cheltuielile de judecată aferente procedurii de arbitraj.

Curtea de Arbitraj obligă la despăgubirea României cu costurile procedurilor de arbitraj, în valoare de 1.437.574,01 dolari, plus dobândă.

De asemenea România va fi despăgubită pentru costurile de judecată cu suma de 1.154.774,34 Euro și 928,641.70 dolari plus dobândă.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri