Iohannis: Nu suntem încă în faza de relaxare a măsurilor. Depinde de noi cât mai durează

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției
Sursa foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis spune că România nu este în situația de relaxa măsurile de restricționare a deplasărilor. Deși alte țări au în plan acest lucru, șeful statului avertizează că numărul de persoane infectate cu COVID-19 crește iar dacă România se relaxează, atunci restricțiile ar trebui prelungite ulterior timp de "luni de zile".

“Vremea este frumoasă. Auzim la știri că sunt unele țări unde se face un plan pentru relaxare. Oricât de rău îmi pare, trebuie să vă spun clar, pe față, noi în România nu suntem în această fază. La noi în România, din păcate, numărul de cazuri crește, numărul de persoane care sunt tratate în urgențe crește. Chiar dacă ne dorim cu toții să se termine cât mai repede această criză, vă spun că la noi încă nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm. Depinde de noi cât mai durează până când putem să venim cu un plan de relaxare a măsurilor”, a declarat Klaus Iohannis.

„De ce depinde de noi? Fiindcă această infecție, virus, merge de la om la om. Dacă respectăm cu sfințenie regulile impuse de autorități, să nu ne întâlnim cu persoane - să evităm contactul fizic, să ne izolăm, să ieșim din casă numai atunci când trebuie - atunci cu siguranță vom putea mai repede să ajungem la faza de relaxare, să ne reluăm aproape normal viața”, mai spune președintele.

Acesta avertizează că “dacă credem că vremea frumoasă alungă virusul, că nu mai este atât de grav, atunci putem să ajungem în faza în care aceste măsuri trebuie prelungite încă luni de zile”.

„Măsurile trebuie respectate cu strictețe în continuare pentru a ajunge și noi la momentul potrivit în situația să relaxăm unele dintre aceste măsuri”, a concluzionat Klaus Iohannis.

Redactor Web: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri