Accidentul aviatic din Apuseni: Procurorii cer STS declasificarea înregistrărilor cu discuţii purtate de operatorul 112 cu supravieţuitorii

Data publicării:
avion 1-1

Ancheta în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni continuă. Procurorii militari mai au de audiat nouă persoane în acest dosar. Pentru a face lumină în acest caz, ei au cerut în plus de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale declasificarea documentelor care conţin discuţiile dintre operatorul 112 şi supravieţuitori şi datele legate de localizarea acestora.

Cei care se ocupă de dosarul tragediei aviatice din Apuseni, de acum două luni, au analizat şi documentele prezentate în şedinţa din 2 februarie a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării referitoare la accidentul aviatic.

De la Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă s-au primit înregistrările video ale aeronavei din momentele anterioare decolării. A mai fost solicitată de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale declasificarea materialelor privind comunicările efectuate prin intermediul serviciului 112 din ziua de 20 ianuarie, precum şi relaţii privind tehnicile de localizare a apelanţilor acestui serviciu.

De asemenea, de la Institutul de Medicină Legală din Cluja fost solicitată avizarea raportului de constatare medico-legală privind decesul pilotului Adrian Iovan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri