Alina Bica a plecat în Costa Rica

Data actualizării: Data publicării:
alina bica captura

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica, trimisă în judecată în mai multe dosare, a plecat în Costa Rica şi nu s-a mai prezentat la procese, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.



Potrivit surselor Agerpres, Alina Bica nu s-a prezentat, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în procesul în care este judecată alături de fostul ministru Adriean Videanu, iar avocatul acesteia ar fi anunţat în sala de judecată că este plecată în Costa Rica unde intenţionează să lucreze ca avocat.

Alina Bica nu a venit nici la începutul lunii decembrie 2017 la proces, iar avocaţii au depus atunci în instanţă acte medicale care confirmau că ea ar fi suferit un accident în Spania, au mai spus sursele.

Fosta şefă a DIICOT poate părăsi teritoriul României, ea neavând nicio interdicţie în acest sens.

Alina Bica a fost condamnată în două dosare penale, însă deciziile nu sunt definitive.

Astfel, în noiembrie 2016, ea a fost condamnată de Instanţa supremă la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului. În acelaşi dosar, fostul ministru Adriean Videanu a fost achitat pentru complicitate la abuz în serviciu.

De asemenea, în ianuarie 2017, Alina Bica a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, în legătură cu intervenţii pentru clasarea unui dosar în care era implicat omul de afaceri Horia Simu. 

La sfârşitul anului trecut, fostul primar PSD al Constanţei, Radu Mazăre, a plecat în Madagascar, în condiţiile în care el se afla sub control judiciar. Ulterior, instanţa supremă a decis să emită un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Mazăre.

Un alt caz este cel al lui Sebastian Ghiţă, cercetat în mai multe dosare, care a părăsit România în preajma sărbătorilor de iarnă din 2016. El se află de atunci în Serbia.

Acum trei ani destinaţia Costa Rica a apărut în atenţia opiniei publice după ce omul de afaceri Costel Comana a fost găsit mort în avionul care îl ducea în această ţară. Potrivit primelor informaţii, pista acreditată a fost sinuciderea. Comana avea motive să fie îngrijorat. În România era căutat de procurorii anticorupţie care voiau să îl audieze în dosarul în care partenerul lui de afaceri, arestat anterior. Potrivit dezvăluirilor Rise Project, Costel Comana a fost şi un apropiat al liderului PSD, Liviu Dragnea - detalii AICI.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri