ATACUL DE LA COAFOR. Procurorii au cerut închisoare pe viaţă pentru Gheorghe Vlădan

Data publicării:
gheorghe 20vladan 20mediafax-44982

La termenul de luni al procesului în care fostul agent de poliție Gheorghe Vlădan este judecat pentru patru capete de acuzare, inclusiv omor calificat și deosebit de grav, procurorii bucureşteni au cerut, la Tribunalul Bucureşti, maximum de pedeapsă, respectiv închisoarea pe viaţă.

Procurorii şi-au argumentat solicitarea prin faptul că Gheorghe Vlădan şi-a plănuit în ansamblu fapta şi avea discernământ la momentul comiterii acesteia. Potrivit procurorilor, aceste lucruri rezultă din probatoriu şi din expertizele efectuate în dosar, arată Mediafax.

La 5 martie 2012, Gheorghe Vlădan a deschis focul în incinta unui coafor din Capitală, unde lucra soţia lui, care voia să divorţeze de el. Aceasta şi casiera coaforului au fost ucise, iar şase persoane au fost rănite.

Pe 26 aprilie 2012, fostul agent de poliție Gheorghe Vlădana fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Fostul angajat al Ministerului Administrației și Internelor a fost deferit justiției pentru omor calificat şi deosebit de grav, tentativă la infracţiunea de omor calificat şi deosebit de grav, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Nu își poate explica cum s-au produs evenimentele pentru care este judecat

În ultimul său cuvânt, Gheorghe Vlădan a declarat că nu îşi poate explica nici astăzi cum s-au produs evenimentele pentru care este judecat şi a mulţumit judecătorului pentru că i-a permis să-şi spună punctul de vedere de-a lungul termenelor procesului.

„Îmi pare rău că aţi avut în faţa dumneavoastră pe cineva ca mine”, i-a mai spus Vlădan magistratului, potrivit Mediafax.

Instanţa a rămas în pronunţare, urmând să ia o decizie în privinţa lui Vlădan pe 28 ianuarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri