CTP: Nu ar fi normal ca Parchetul Militar să o cerceteze pe Adina Florea?

Data actualizării: Data publicării:
adina florea
Adina Florea. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Adina Florea ar trebui să fie anchetată de procurorii militari, consideră gazetarul Cristian Tudor Popescu, pentru suspiciunile pe care le are DIICOT în dosarul în care Darius Vâlcov este urmărit penal începând de joi. Gazetarul a vorbit și despre cazul parolei de la Târgoviște: șoferul care a filmat cum un polițist îi cere parola de intrare în oraș a fost tratat cu dispreț.

S-a discutat despre parolă, despre parola Dragnea-cel-Frumos mă gândeam să fie. Era mai simplu, o literă. Știți ce nu s-a discutat? Cum i se adresează acest agent, acest organ de poliție în uniformă, unui cetățean. De două ori îi spune 'domnu' comandant'. Deci, cât dispreț este în această exprimare? Domnu' șef, domnu' comandant. Cum trebuie să se adreseze un organ de poliție oficial? Stimate conducător auto. Domnule conducător auto, sunt sergent cutare, vă rog să prezentați actele sau vă rog să trageți pe dreapta. Nu dom' șef, nu domnu' comandant! Asta înseamnă dispreț față e omul ăla de la volan”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Jurnalul de seară.

Știți cu ce e echivalentă? Cu 'chiparosule', aia a lui Teodorovici. Asta cu dom' șef, dom' comandant, dom' comandor e limbaj disprețuitor de cartier, pe care l-a folosit un agent de poliție în funcțiune, al doamnei Carmen Dan, care ne spune că totul este o exagerare”, a completat gazetarul.

El a vorbit și despre protestatarii care au fist ridicați la Topoloveni, de jandarmerie, la un miting la care a participat Liviu Dragnea.

Secvența care trebuie pusă de 100 de ori, de 1.000 de ori e cea cu buletinul. Omul ăla scoate buletinul, spune eu nu fug, nu plec nicăieri, vă rog legitimați-mă, poftiți buletinul. Și totuși este luat și băgat în dubă. Cu forța! Și omul întreabă de ce nu mă legitimați aici? Întrebarea este ce articol de lege a permis ridicarea acelor oameni care stăteau cu o pancartă, liniștiți, nu au agresat pe nimeni, spuneau și ei ce-aveau de spus cu pancarta respectivă. Nu s-a opus nimeni legitimării. Erau niște oameni curați, educați, civilizați. Și au fost săltați și băgați în dubă în timp ce stăteau cu buletinul în mână, să fie legitimați. Asta consideră firesc și legal doamna aceasta, Dan”, a spus gazetarul.

Cristian Tudor Popescu vorbit și despre cazul Adinei Florea, care ar fi implicată în dosarul în care Darius Vâlcov a fost pus sub acuzare de DIICOT pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională, în legătură cu publicarea protocolului de colaborare între SRI şi Parchetul General.

Într-un alt dosar deschis la Parchetul General şi declinat ulterior la DIICOT, procurorii au dispus renunţarea la urmărirea penală faţă de o grefieră, care ar fi fotocopiat protocolul şi i l-ar fi dat Adinei Florea, în prezent procuror şef adjunct al Secţiei de investigare a magistraţilor.

O să întreb un singur lucru: având în vedere că Darius Vâlcov, protocolul respectiv este un caz de securitate națională? Așa e considerat de procurori. Lăsăm la o parte Secția Specială și faptul că se controlează singură, pe sine, doamna Florea, nu ar fi normal ca Parchetul Militar să o cerceteze pe doamna Florea? Un caz de securitate națională”, a spus gazetarul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri