Sari la conținut

CTP: Prima grijă a ministrului Tudorel este decapitarea DNA și Parchetului General

Ministrul Justiţiei spune că va evalua activitatea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi şi pe cea a procurorului general al României, Augustin Lazăr. Tudorel Toader nu exclude ca aceştia să decidă să îşi dea demisia în urma acestor evaluări.

ctp arata cu degetul

Zilele următoare voi avea discuţii cu procurorul general al PICCJ, cu Augustin Lazăr, şi separat cu procurorul şef de la DNA, pe tema despre care vorbim, evoluţiile acestea, modul în care dânşii s-au raportat la lege, la standardul constituţional, la standardele Comisiei de la Veneţia”, a spus Toader la un post de televiziune, potrivit News.ro.

Scriitorul și jurnalistul Cristian Tudor Popescu scrie, într-un editorial în Republica, că prima grijă a ministrului Tudorel Toader este decapitarea DNA și Parchetului General. „Inițiativa legislativă de binefacere pentru corupți a multigușatului lider PSD senatorul Șerban Nicolae e o diversiune. Furnizează lui Dragnea și PSD o marjă de imagine, nu mă liniștește deloc să-i aud delimitându-se de grațierea corupților. Și că adevărata lovitură dură va veni prin altă parte, cu posibila atacare directă a DNA.

Dar nu mă așteptam ca tot ministrul Justiției s-o facă. Domnul Tudorel Toader s-a pronunțat împotriva amendamentelor lui Nicolae. Tot o diversiune, după cum ține acum să ne demonstreze domnul Toader printr-o declarație uluitoare, de presiune asupra procurorului-șef DNA, Laura Codruța Kovesi, și procurorului general Augustin Lazăr.

Brusc, domnul ministru Tudorel vrea să evalueze activitatea celor doi în legătură cu anchetarea de către DNA a emiterii OUG 13 de ministerul Justiției condus de Florin Iordache și „Eu nu exclud ca în lipsa unei proceduri declanșate de mine să aibă dânșii inițiativa unei proceduri lăuntrice individuale privind modul în care s-au poziționat la dispozițiile legale, constituționale”, spune jurnalistul.

Domnul ministru Tudorel le prezintă pur și simplu șefilor DNA și PG pistolul pe pernă, nici măcar de pluș: „Plecați voi, ca să nu vă dau eu afară”.

Au un cuvânt de spus, în ce privește înlăturarea lui Lazăr și Kovesi, președintele Iohannis și CSM. Dar s-ar putea ca până la urmă tot de stradă să depindă înghițirea sau nu a acestei noi ticăloșii a guvernului Grindeanu.

Iar strada pare că a obosit...”, încheie Cristian Tudor Popescu.