De ce ar fi dificilă acum extrădarea fraților Andrew și Tristan Tate. Principalul impediment

Data actualizării: Data publicării:
andrew si tristan tate

Extrădarea fraților Andrew și Tristan Tate, reținuți luni seară în baza unor mandate europene de arestare emise în Marea Britanie, ar putea fi dificilă deoarece ei sunt judecați acum în România, iar prioritare sunt procedurile judiciare în țara unde se află suspecții.  

 

Principalul impediment în calea unei eventuale solicitări și acceptări a unei cereri de extrădare venite din Marea Britanie e dat chiar de dosarul în care ei sunt judecați în România și în care au fost arestați preventiv acum aproape doi ani. Sunt acuzații similare care au mai fost formulate pe numele fraților Tate încă din 2015 în Marea Britanie, dar la momentul arestării lor la București, în decebrie 2022, în presa din Marea Britanie au apărut informații că cercetările deschise de autoritățile britanice în cazul celor doi au fost închise fără formularea de acuzații.

După ce ei au fost arestați, parte din victimele care au făcut în 2015 - 2016 plângeri penale pe numele lor au mers în justiție și, în procese civile au cerut despăgubiri. Pe baza acelor proceduri, e posibil ca și alte femei să fi formulat acuzații și astfel să se fi format acest dosar în care au fost ridicați frații Tate acum. Ei ar putea reveni în arest preventiv pentru 30 de zile. 

O eventuală solicitare de extrădare rămâne problematică, deoarece conform legii la nivel european e prioritară orice procedură judiciară în curs de derulare în țara în care persoanele suspectate sunt la momentul respectiv. Nu e exclusă pe termen nelimitat o eventuală extrădare, dar dacă se va ajunge acolo, ar trebui să se termine întâi procesul din România care e abia la început.

Fraţii Andrew şi Tristan Tate au fost reţinuţi luni seară, în baza unor mandate europene de arestare emise în Marea Britanie. Ei sunt acuzți de infracțiuni sexuale pe teritoriul Marii Britanii. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri