DNA angajează 50 de ofiţeri sub acoperire

Data publicării:
dna-6

DNA vrea să-şi creeze propria structură de filaj şi investigaţii sub acoperire. În proiect a fost inclus şi un sediu propriu, 20 de autoturisme şi tehnică de înregistrare audio-video.

Direcţia Naţională Anticorupţie are nevoie de 20 de ofiţeri judiciari care să identifice bunurile asupra cărora poate fi impus sechestru asigurator în dosarele penale. Instituţia mai vrea suplimentarea schemei de personal pentru 18 de investigatori sub acoperire. Şi serviciul filaj va fi mărit cu 12 posturi noi.

Nenumărate fapte de corupţie au fost scoase la iveală datorită muncii investigatorilor sub acoperire. Cel mai recent caz este cel al judecătoarea Veronica Cârstoiu, cea care a făcut parte din completul care l-a eliberat pe Dinel Staicu.

Un investigator a luat legătura cu avocata care intermedia mita. Ofiţerul, judecătoarea şi avocata s-au întâlnit la un coafor. Întreg dialogul a avut loc într-un limbaj codat.

Echipa Digi24 a realizat o reconstituire a filajului.

Avocată: Nu e bine să te neglijezi. Domnul este un amic al meu, din provincie.

Investigatorul: Bună ziua!

Judecătoarea: Bună, bună. Tu ce mai faci, draga mea?

Avocată:Ceva probleme cu afacerile, dar se rezolvă.

Judecătoare: Sigur că da. Ce mai face Maria?

Avocată: Este bine, slavă Domnului! A scăpat de stres, acum este în vacanţă!

Întrebarea despre Maria era semnalul că judecătoarea era dispusă să încheie târgul. Primea bani ca să dea o sentinţă favorabilă în dosar. O parte din sumă ar fi trebuit să ajungă la un alt magistrat de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Investigator: Adriana, sper că nu te-ai supărat, dar eu scot din buzunar 100.000 de euro. Trebuia să am şi eu o dovada, ceva, să ştiu că sigur că nu-i arunc pe geam.

Avocată: Ei, stai liniştit..E treabă serioasă, nici eu, nici doamna nu ne permitem aşa ceva.

Investigator: Nu, doar că..mă înţelegi. Dar când spuneai că se întoarce Sofica Dumitraşcu?Sigur doamna Veronica îi spune, nu?

Avocată: Acum chiar eşti culmea!..Sofica se întoarce la toamnă, are doamna grijă. Dar nu le mai spune numele, ce naiba, stabilisem şi noi o chestie!

Investigator: Scuze, scuze. Uite, că tot am stabilit noi şi altceva.

Investigatori sub acoperire au fost folosiţi şi în alte dosare.

Doi foşti ministri, Ioan Avram Mureşan şi Traian Decebal Remeş au fost condamnaţi după ce au fost filaţi când negociau mita, caltaboşi şi bani. Ofiţeri judiciari au fost implicaţi şi în dosarul deputatului Ioan Oltean. În acest caz, însă, este achetată şi o posibilă scurgere de informaţii. O persoană din interiorul DNA l-ar fi anunţat pe Ioan Oltean că locuinţele unor apropiaţi urmează să fie percheziţionate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri