Sari la conținut
News Alert

DNA participă la grup de lucru pentru combaterea corupției din Sănătate

Direcţia Naţională Anticorupţie, în calitate de membru al Reţelei Europene Împotriva Corupției EPAC/EACN și deținător al Vicepreședinției acestei rețele, cu sprijinul Ambasadei Olandei, organizează în perioada 23 – 24 mai 2016, la Bucureşti, un Grup de lucru având ca temă “Corupţia în sistemul de sănătate - prevenire şi investigare. Experienţă, bune practici şi provocări”.

În fiecare an, membrii EPAC/EACN organizează o conferință profesională și un număr de grupuri de lucru, precizează DNA într-un comunicat de presă.

„Scopul prezentului grup de lucru este de a oferi un cadru profesional de dialog în care se discută exemple de studii de caz şi de bune practici în lupta împotrivacorupției în sectorul medical, din perspectiva practicienilor anticorupție, luând în considerare diferitele competențe pe care aceste organizații le au fie în domeniul prevenirii, stabilirii de politici anticorupție, fie al investigării faptelor de corupție”, precizează DNA.

„Discuţiile vor fi împărţite în două paneluri 

A.Prima zi a grupului de lucru: Cele mai bune practici în stabilirea de politici publice, în prevenirea şi controlul administrativ al corupţiei în sistemul de sănătate şi 

B.A doua zi a grupului de lucru: Cele mai bune practici în investigarea corupţiei în sistemul de sănătate. 

Vor participa reprezentanţi ai autorităţilor anticorupţie şi ai instituţiilor poliţieneşti din 9 state membre şi non-membre UE (Austria, Azerbaidjan, Estonia, Germania, Lituania, Republica Moldova, România, Serbia, Spania) precum şi reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai Reţelei Europene privind Frauda şi Corupţia în Sistemul de Sănătate”, se menționează în comunicat.

Deschiderea lucrărilor Grupului de lucru are loc astăzi, de la 9:00, la Cercul Militar din Bucureşti.

EPAC/EACN reprezintă o platformă cu reprezentare europeană la care aderă autorităţi anticorupţie din ţări membre ale UE şi ale Consiliului Europei, oferind practicienilor un cadru de cooperare, pentru realizarea schimbului de expertiză şi informaţie profesională. Din anul 2010, Direcţia Naţională Anticorupţie este reprezentată la nivel de vicepreşedinte al EPAC/EACN, funcţie deţinută de doamna Anca Jurma, procuror şef al Serviciului de Cooperare Internaţională, Informare şi Programe.