Dosarul retrocedărilor ilegale. Procurorii cer arestarea preventivă a doi judecători

Data publicării:
catuse2-1

„La data de 16 octombrie 2014, inculpaţii IACOB SORIN ION, BENGESCU DAN COSTIN, KADAS IOSIF, POENARU JĂNICĂ, ORDOG LORAND ANDRAS şi UȚĂ GABRIEL sunt prezentaţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, anunță DNA.  

Deputatul Ion Adam, senatorul Ilie Sârbu, deputatul Viorel Hrebenciuc, dar și directorul general al Romsilva sunt urmăriți penal pentru infracțiuni de trafic de influență, abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat.

Toți au fost audiați miercuri la DNA Brașov.

Filmul zilei. Nume grele în mafia retrocedărilor ilegale de păduri și terenuri

În fața anchetatorilor au ajuns seara trecută și prințul Paul și prințesa Lia. Ei s-ar afla printre cei care ar fi beneficiat de pe urma retrocedărilor ilegale. Totul s-ar fi făcut cu ajutorul a trei judecători.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat că a încuviințat arestarea preventivă și arestarea la domiciliu a celor trei judecători vizați în dosar. Ei au fost însă lasați să plece.

Potrivit procurorilor de la DNA Brașov, care instrumentează dosarul, prejudiciul creat Romsilva în această cauză este de peste 303 milioane de euro.

Pădurile României, furate sau tăiate. 20% din retrocedări au fost făcute ilegal

Potrivit procurorilor, cele peste 43.000 de hectare de păduri au fost retrocedate, printr-o decizie a Tribunalului Covasna, unei persoane care solicitase doar 23.000 de hectare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri