Dragnea, despre sesizarea CCR după ancheta DNA în dosarul Belina: Când ministrul Justiţiei va veni cu proiectul, Guvernul va sesiza

Data actualizării: Data publicării:
170714_dragnea_ZIUA_FRANTEI_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Preşedintele PSD, Liviu dragnea, a declarat, vineri, că, atunci când ministrul Justiţiei va veni cu proiectul de sesizare, Guvernul va sesiza CCR în legătură cu anchetarea de către DNA a adoptării unor HG, liderul PSD adăugând: „dacă ministrul vine într-adevăr”.

170714_dragnea_ZIUA_FRANTEI_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Întrebat dacă va fi sesizată CCR pe această temă, Dragnea a răspuns: „Din moment ce ministrul Justiţiei a venit în Guvern şi a prezentat o serie de argumente care ar sta la baza acelei sesizări, înseamnă că sunt şanse să apară sesizarea”.

Liderul PSD a precizat că această decizie nu se ia în forul politic al partidului.

Ministrul Justiţiei, chiar dacă văd că a început să fie atacat de cei care îl lăudau la un moment dat, am înţeles că va veni un proiect de sesizare bazat pe argumentele pe care le-a prezentat în notă sau în memo la Guvern. Când va veni, cred că vor fi argumente suficiente pentru ca Guvernul să sesizeze CCR, dacă ministrul vine într-adevăr cu ele”, a mai declarat Liviu Dragnea.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat joi că decizia privind sesizarea CCR în legătură cu posibilitatea ca procurorii să ancheteze hotărâri de guvern revine Executivului, însă redactarea documentului este făcută de MJ şi ar putea fi gata până luni. Toader a precizat că judecătorii constituţionali vor trebui să precizeze dacă, în condiţiile în care deja Curtea a stabilit că procurorii nu pot face anchete în ceea ce priveşte ordonanţele, pot face astfel de anchete vizând hotărârile de guvern.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri