Întâlnire Dragnea-Toader, cu o zi înaintea discutării de către CCR a unei speţe de interes pentru liderul PSD

Data actualizării: Data publicării:
dragnea codrin stefanescu 180108_CEX_PSD_000_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
foto INQUAM PHOTOS/OCTAV GANEA

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a avut o întâlnire cu președintele PSD, Liviu Dragnea, la biroul acestuia de la Parlament.

A fost o scurtă întrevedere, a spus Tudorel Toader. 

Am discutat ceea ce poate fi discutat, ceea ce trebuie discutat, dintre președintele partidului majoritar și un ministru al Justiției, care chiar dacă este independent, face parte dintr-un guvern politic”, a spus Toader.

El a adăugat că a discutat cu Dragnea despre sesizarea făcută de premierul Viorica Dăncilă în legătură cu un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referitor la formarea completurilor de cinci judecători de la instanţa supremă, care se dezbate mâine, și despre cine va reprezenta Guvernul la ședința CCR.

Nu am discutat de decizie, decizia o vor lua judecătorii, am discutat despre proceduri, despre cine va merge din partea Guvernului și eventual dacă sunt elemente noi de argumentație față de cele consemnate în sesizare”, a spus el.

„Întâlnirea de azi e firească”, a adăugat el.

Unul dintre cei interesați de completurile de judecată este chiar Liviu Dragnea, în condițiile în care la un astfel de complet va judeca dosarul angajărilor fictive, în care șeful PSD a fost deja condamnat în primă instanță.

Decizia CCR, indiferent de dezlegarea ce va fi dată, va fi obligatorie de la momentul publicării în MO, nu o dăm noi, nu avem nicio marjă de apreciere privind conduita de urmat. Vom proceda așa cum se va statua în dispoziție”, a spus Toader.

El a refuzat să precizeze cine va reprezenta guvernul la ședința CCR de mâine, motivând că „nu prezintă importanță cine va merge, important este ceea ce va susține”.

Mâine judecătorii vor da o dezlegare de principiu, care interesează în general statul de drept, interesează pe cei foarte mulți care se judecă și care vor să vadă cum se constituie completul, dacă o lege ulterioară modifică o lege anterioară, sau dacă vine cineva și spune: s-a schimbat procedura, dar de la anul”, a spus Toader.

Întrebat dacă se întâlnește cu toți cei care sunt în situația de a fi judecați de un astfel de complet, Toader a răspuns: „Mă întâlnesc cu cei care fac parte din alianța de guvernare. Nu m-am întâlnit cu un justițiabil. M-am întâlnit cu al treilea om în statul român”, a spus ministrul.

Întrebat dacă se teme de remaniere, Toader a răspuns că „orice ministru e remaniabil” și că „niciun ministru nu e bătut în cuie”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri