INTERACTIV. Credeţi că parlamentarii care şi-au votat superimunitate ar trebui sancţionaţi?

Data publicării:
adriana nedelea - captura

 

Prin scoaterea senatorilor și deputaților din categoria funcționarilor publici, aceștia ar beneficia de o discriminare pozitivă și de un tratament preferențial, spun magistrații. Un alt motiv de neconstituționalitate este acela că noile prevederi introduse încalcă mai multe tratate internaționale în privința luptei împotriva corupției, tratate la care România este parte, iar potrivit Constituței, tratatele sunt parte din legea internă, după ce au fost ratificate.

Potrivit socialiștilor din PE, modificările aduse Codului Penal vor influenţa negativ raportul MCV. Liderul socialiştilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a avertizat că modificarea Codului Penal de către Camera Deputaților încalcă valorile UE şi că deputaţii s-au grăbit. În opinia sa, „PSD trebuie să spună foarte clar că acest gen de activităţi pripite şi negândite, care contravin valorilor europene sunt inacceptabile”.

Eveniment cum rar s-a mai văzut, ieri, în Parlament. Ambasadorii Franţei, Germaniei, Marii Britanii şi Olandei la Bucureşti s-au întâlnit de urgenţă cu deputaţii din Comisia juridică pentru a discuta despre modificarile aduse Codului Penal.

După reacţiile dure ale mai multor ambasade, Partidul Naţional Liberal a decis să nu mai susţină schimbarea Codului Penal, votată marţi înclusiv de propriii deputaţi. Mai mult, liderul PNL i-a cerut preşedintelui Camerei Deputaţilor să repună în discuţie legea.

Și premierul Victor Ponta a declarat apoi că legea va fi rediscutată.

Credeți că parlamentarii care și-au votat superimunitate ar trebui sancționați?

Răspundeți la întrebare pe site-ul nostru, la secțiunea DigiVOX, lăsați-vă numărul de telefon și puteți intra în direct la ora 15.00, cu Adriana Nedelea. De asemenea, vă așteptăm comentariile pe site și pe pagina noastră de Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri