Ion Stan are șanse să rămână cu imunitatea parlamentară până la alegeri

Data publicării:
03122012 20m 20stan 20beta-36584

Comisa Juridică a Camerei a avizat pozitiv, cu nouă voturi „pentru” şi un vot „împotrivă”, cererea justiţiei privind arestarea preventivă a deputatului Ion Stan, acuzat de trafic de influenţă.

Anunțul a fost făcut de deputatul PDL Daniel Buda, carea cerut grupului PSD să se reunească de urgenţă pentru a emite un punct de vedere pe tema cererii în cazul Stan.

Buda a mai spus că a cerut ca plenul Camerei să se întrunească până miercuri pentru a decide în acest caz.

Deputatul Ion Stan şi avocatul său, Doru Viorel Ursu, au participat, luni dimineaţă, mai puţin de jumătate de oră, la lucrările Comisiei Juridice, unde s-a discutat cererea de arestare preventivă a parlamentarului, cei doi plecând fără a face declaraţii presei.

Deputatul Ion Stan nu a făcut nicio declaraţie nici la venire, nici la plecarea de la comisie, chiar dacă jurnaliștii i-au adresat insistent întrebări privind amânarea unei decizii finale a Parlamentului în cazul său.

Daniel Buda: „E un vot orb”

Președintele Comisiei juridice, Daniel Buda, susține că sunt puține șanse ca plenul să se mai întrunească înainte de alegeri.

„Votul dat astăzi este un vot orb, pentru că din punct de vedere procedural Parlamentul nu se va mai întruni. Este vorba de bunăvoința președintelui Camerei Deputaților și a membrilor Biroului permanent și a grupulului PSD care trebuie să dea un punct de vedere, care trebuie să dea un răspuns în cinci zile, dar pot și mai devreme”, a declarat Daniel Buda.

Vicepreşedintele Comisiei, deputatul PSD Florin Iordache, a susţinut că nu ştie când se va întruni grupul social democrat şi nici ce decizie va lua în privinţa votului în cazul Ion Stan.

„Recomandarea va veni dupa intalnirea grupului, nu mă întrebați ce se va întâmpla după patru zile, nu știu când va fi”, a spus Florin Iordache.

Săptămâna trecută, președintele PSD, Victor Ponta a afirmat că ar fi de dorit ca Ion Stan să îşi dea demisia din Parlament.

În prezent, totul ține de voința social-democraților de a se reuni în ședință de grup parlamentar pentru a discuta decizia comisiei, după care să se convoace plenul, însă este destul de târziu, în contextul în care e ultima săptămână a actualului Legislativ, pentru a mai fi o ședință.

Traseul deciziei

Săptămâna trecută, deşi aveau ca termen 1decembrie pentru întocmirea raportului, deputaţii-jurişti din PSD, PNL şi UNPR au amânat luarea unei decizii, motivând că au nevoie de mai multe documente.

Hotărârea i-a nemulţumit pe deputaţii din PDL, care i-au acuzat pe aleşii Puterii că sunt părtinitori. Raportul pe care Comisia Juridică îl va întocmi va fi înaintat plenului, singurul în măsură să decidă ridicarea imunităţii lui Ion Stan.

PSD a anunţat, prin Victor Ponta, că va vota ceea ce propune Comisia Juridică, întrucât membrii forului în cauză sunt singurii care au acces la dosarul deputatului. DNA l-a acuzat pe Ion Stan de două infracţiuni de trafic de influenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri