Judecător: Murim la 40 de ani, când ieşim din sala de judecată, după şedinţe infernale

Data publicării:
ciocan justitie ciocanel sentinta judecatori foto facebook elena udrea 21 08 2015

Justiţia eficientă înseamnă judecători responsabili şi responsabilizaţi, care intră cu 15-20 de dosare pe şedinţă, nu cu 100, transmite printr-un mesaj pe Facebook preşedintele Tribunalului Timiş, judecătorul Adriana Stoicescu. Aceasta atrage atenţia asupra problemelor din sistem, care pornesc de la legislaţia confuză, greoaie, care se modifică frecvent şi merg până la epuizarea celor care iau parte la actul de justiţie. "Murim la 40 de ani, când ieşim din sala de judecată, după şedinţe infernale, în care ne încărcăm cu toate problemele oamenilor. Interesează pe cineva?", semnalează magistratul.

„Vrem capete de judecător, dar nimeni nu scoate o vorba despre legislaţia confuză, greoaie, care se modifică la nesfârşit.
Şi da, nici un parlamentar nu răspunde pentru asta; nici nu ar putea, probabil, cât timp avem legi penale emanate de comisii juridice formate din puţini jurişti, dar mulţi ingineri, mecanici şi, uneori, ciobani….

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Justiţia eficientă nu înseamnă indicatori străluciţi.
Pe om nu îl interesează că instanţa în care se judecă are o rată de soluţionare a dosarelor de 120%, câtă vreme lui îi oferă săli de judecată cât o sufragerie, fără aer condiţionat, cu bănci de lemn ce nu au mai văzut de mult vopsea.

Justiţie eficientă înseamnă avocaţi respectaţi şi ascultaţi, nu doar auziţi, ca un zgomot de fond supărător; cărora li se permite accesul efectiv la dosar, pentru a asigura o apărare reală şi eficientă, nu o oră pentru studierea zecilor de volume de urmărire penală, înaintea discutării unei cereri de arestare.

Justiţia eficientă înseamnă judecători responsabili şi responsabilizaţi, care intră cu 15-20 de dosare pe şedinţă, nu cu 100.
Nu puteţi pretinde calitate impecabilă şi nicio o eroare de la oameni care nu văd altceva decât stive de dosare, pe care trebuie să le soluţioneze repede şi bine, ca să nu strice datele din bilanţ.
Cu ce preţ? Murim la 40 de ani, când ieşim din sala de judecată, după şedinţe infernale, în care ne încărcăm cu toate problemele oamenilor. Interesează pe cineva?

Justiţie eficientă înseamnă o inspecţie judiciară total independentă, puternică şi respectată, ale căror decizii nu sunt aruncate în derizoriu de cei care ar trebui să le aplice şi să le respecte.

Nu e nevoie de asaltul infractorilor pentru a decredibiliza justiţia.

O facem noi, din interior, când închidem ochii la derapaje, când ne ascundem mizeria sub preş apoi văruim”, este o parte din mesjaul prin care judecătorul Adriana Stoicescu atrage atneţia asupra problemelor din sistem.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri