Klaus Iohannis are consultări cu magistrații. „Astăzi discutăm despre justiţie”

Data actualizării: Data publicării:
20190327180522_OGN_2650-01 consultari cotroceni inquam photos octav ganea

Președintele Klaus Iohannis are în această după-amiază consultări cu reprezentați ai magistraților, pe tema referendumului pentru justiţie. Tot astăzi, şeful statului s-a întâlnit cu liderul PNL, Ludovic Orban.

20190327180411_OGN_2646-01iohannis consultari cotroceni inquam photos octav ganea
Președintele Klaus Iohannis. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ACTUALIZARE. S-au încheiat consultările de la Cotroceni. Judecătorul Cristi Danileț a precizat că nu s-a discutat despre referendum, ci despre legile justiției


ACTUALIZARE. Au început consultările de la Palatul Cotroceni.

O remarcă pentru publicul general şi, evident, pentru invitaţii mei: astăzi discutăm despre justiţie şi despre legile justiţiei, ca să nu apară impresii eronate”, a precizat şefului statului înainte de începerea discuţiilor.

La întâlnire participă reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Asociaţiei Forumul Judecătorilor din România, ai VeDem Just, Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, Asociaţiei Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor, Asociaţiei Iniţiativa pentru Justiţie, Asociaţiei Procurorilor din România, Asociaţiei LiderJust, Asociaţiei Magistraţilor din România.


Consultările sunt programate să înceapă la ora 17.00.

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) a anunţat, miercuri, că va da curs invitaţiei preşedintelui Klaus Iohannis de a participa, de la ora 17.00, la o întâlnire la Palatul Cotroceni pe teme privind justiţia.

Aceeaşi temă de discuţii a fost abordată, marţi, de către şeful statului cu reprezentanţi ai societăţii civile.

La ieşirea de la discuţii, unii dintre participanţi au afirmat că preşedintele s-a aşezat la masă şi a spus: ”Sunt hotărât să convoc referendumul”.

Scrutinul ar urma să aibă loc în ziua alegerilor europarlamentare, iar întrebarea ar urma să fie făcută publică până în 4 aprilie.

Cred că va fi o întrebare simplă, din câte am înţeles, deşi propunerile au fost foarte variate, care să poată ajunge la cel mai larg public cu putinţă, pentru că vorbim de un referendum consultativ, într-un context politic complicat şi controversat”, a spus Cristian Pîrvulescu, după consultări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri