Klaus Iohannis, despre șefa DNA: „Nu am stilul să chem oamenii la raport”

Data actualizării: Data publicării:
Laura Codruta Kovesi Klaus Iohannis bilant dna agerpres_8357770
Foto: Agerpres

Șeful statului nu a vorbit cu șefa DNA, după autodenunțul lui Sebastian Ghiță cu privire la un posibil plagiat în teza de doctorat a șefei DNA. „Nu am stilul să chem oamenii la raport”, a spus Klaus Iohannis. Pe de altă parte, președintele a catalogat drept „fantezii” afirmațiile lui Tăriceanu privind lipsa de reacție pe acest subiect.

Președintele Klaus Iohannis a râs atunci când a fost întrebat despre afirmațiile lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, cu privire la faptul că ar fi „prizonierul unor structuri de forță” și de aceea nu reacționează în scandalul privind autodenunțul deputatului Sebastian Ghiță privind lucrarea de doctorat a Laurei Codruța Kovesi.

Arăt eu ca un om care se teme de ceva sau simte o presiune?”, a răspuns șeful statului, zâmbind.

Sunt fantezii electorale ale unora sau altora, care în loc să vină cu câteva proiecte serioase pentru România creează scenarii. Cred că unii nu au reușit să scape de acea scenarită a anilor 90”, a continuat Klaus Iohannis pe un ton serios.

Nu sunt captiv în nicio structură, nu mă tem de nicio evoluție și sunt convins că oamenii simt acest lucru. Cred că abordarea pe care ați menționat-o face parte din acea abordare retrogradă anti-justiție, anti-progres, anti instituții puternice. Este regretabil că avem astfel de politicieni profund profilați, care au un discurs de acest tip. Însă, în contra-partidă, sunt foarte bucuros că avem și politicieni care au un discurs pro-democrație, pro stat de drept, pro instituții care luptă eficient cu corupția din România”, a precizat președintele.

Klaus Iohannis a mai spus că nu a vorbit cu Laura Codruța Kovesi.

Dacă va dori să vină să-mi prezinte punctul de vedere al domniei sale, sunt deschis la o discuție. Nu am stilul să chem oamenii la raport, asta este din altă perioadă. Eu lucrez instituțional și atunci când au o problemă, se anunță la mine, și avem o discuție care, de regulă, este și clarificatoare și rezolvatoare”, a declarat Klaus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri