Liberalii au pierdut Justiția. Cum sunt împărțite ministerele

Data publicării:
CRIN ANTONESCU-Mediafax Foto-Liviu Chirica

Liberalii au acum zece portofolii, dintre acestea un post de vicepremier și trei miniștri delegați, asta după ce au pierdut portofoliul de la Ministerul Justiției, ocupat de Mona Pivniceru, desemnată de liberali în momentul formării Guvernului Ponta.

Astfel, PSD câștigă un loc și are 14 portofolii, dintre care cinci de ministru delegat și un post de vicepremier.

Partidul Conservator cu două portofolii, iar UNPR are un post de vicepremier.

Mărul discordiei rămâne Ministerul Justiției, pentru că aici va fi desemnată o persoană independentă, însă desemnarea va fi făcută de către PSD și nu de către PNL.

Ieri, trei dintre miniștrii liberali nu au fost prezenți la ședința de Guvern, dealtfel, liberalii au fost nemulțumiți și data trecută când s-a format Guvernul Ponta, atunci când s-a făcut împărțirea ministerelor, iar Ministerul Economiei a fost împărțit în trei, Ministerul de Finanțe în două și Ministerul Transporturilor a pierdut partea de autostrăzi.

Decizia de transfer a Justiţiei de la PNL la PSD a fost luată într-o şedinţă a USL. Întrunirea liderilor coaliţiei s-a desfăşurat în paralel cu sedinţa în care liberalii se adunaseră pentru a nominaliza nou ministru al Justiţiei. Cedarea Justiției nu a fost inițiativa PNL, ci a venit ca o ofertă din partea premierului.

Citiți și TROCUL DE FUNCȚII. Ce urmează după ce liberalii au pierdut Justiția?

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri