Liviu Avram: Toader a utilizat o informație falsă ca să revoce procurorul general

Data actualizării: Data publicării:
liviu avram cross parteneri

Jurnalistul Liviu Avram este de părere că ministrul Justiției, Tudorel Toader, a utilizat o informație falsă pentru a forța revocarea din funcție a procurorului general Augustin Lazăr. „Toader trebuie să își asume această prostie, să își ceară scuze sau să plece”, a adăugat jurnalistul, în direct la Digi24. El a explicat cum Tudorel Toader „a încurcat Lazării” și a ajuns să prezinte în spațiul public un document neconform cu realitatea. 

Citește și: Florin Iordache: Dacă a fost eroare, Toader să şi-o asume. Dacă are un document, să îl prezinte

Citește și: Băsescu: Tudorel Toader! Domnule profesor, e groasă omule. Ai încurcat Lazării

Liviu Avram, jurnalist: „Cred că ar trebui să ne revenim și să vedem de unde a plecat totul, de la faptul că Toader a făcut o evaluare a lui Lazăr, în care a inclus insinuant o acuzație că Lazăr l-ar fi șantajat pe președinte să îl numească procuror general, lucru care s-a dovedit a fi fals. De aici trebuie plecat. Ministrul Justiției a utilizat o informație falsă ca să revoce procurorul general și acum ministrul dă din colț în colț și spune că nu a fost o greșeală. Înseamnă că a fost premeditare.

Ceea ce se întâmplă acum este rezultatul unei decizii dubioase date de Curte astă vară, consecința este că Toader a luat de bună decizia și chiar a crezut că poate să facă orice cu procurorul general. Tudorel Toader nu își poate controla psihicul, avem de-a face cu o răfuială personală cu Lazăr.

Ar fi foarte grav dacă Toader știa că un alt Lazăr a semnat ordinul de clasare și a lansat asta în spațiul public. Asta e de neconceput, acel om trebuie să plece imediat, pentru că devine pericol public.

Se poate face o astfel de greșeală când te ia de cap, pentru că ți-a dat CCR puteri discreționate. Toader s-a purtat ca un ziarist începător: prinde un subiect, nu îl mai verifică și îi dă drumul în spațiul public.

Putea să îl cheme la cafea pe Lazăr, poate îl ajuta să vadă ce greșeală face. Trebuie ca Toader să își asume această prostie, să își ceară scuze sau să plece, pentru că nu mai are cum să scape cu fața curată din această greșeală.

Să fim serioși, Iordache și Toader au fost complici în maniera în care au fost adoptate Codurile penale, cât să își asume în așa fel încât responsabilitatea să fie cât mai disipată. Ce spune acum Florin Iordache este un simplu joc politic, o face la imboldul lui Dragnea, care nu mai e mulțumit de felul în care Tudorel Toader îi servește interesele.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri