Liviu Dragnea rămâne în închisoare

Data actualizării: Data publicării:
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Liviu Dragnea rămâne în închisoare, a decis instanţa supremă. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins contestaţia în anulare făcută de fostul preşedinte al PSD.

UPDATE 13.30. Cea de-a doua cerere a lui Liviu Dragnea a fost admisă în principiu.

Recursul în casație formulat de Dragnea, o altă cale de atac față de o decizie de condamnare, a fost admis în principiu de instanța supremă. Următorul termen, când va fi dezbătută contestația fostului lider PSD va avea loc pe 14 ianuarie 2020.


În ceea ce priveşte contestaţia în anulare, magistraţii au stabilit că solicitarea este inadmisibilă.

Ei au constatat că motivele invocate de Liviu Dragnea în formularea cererii nu se regăsesc printre cele enumerate de legea penală.

Decizia este definitivă.

După dezbaterea de marţi din sala de judecată, Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, a declarat că a cerut instanței supreme să fie suspendată condamnarea de 3 ani și 6 luni, dar și admiterea în principiu a contestației în anulare.

Liviu Dragnea a formulat prin avocaţi, în 22 octombrie, la instanţa supremă, recurs în casaţie, o cale de atac faţă de condamnarea de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. De asemenea, fostul lider PSD a depus, tot la ÎCCJ, şi o contestaţie în anulare în acelaşi dosar.

Contestația în anulare a fost respinsă, aşadar rămâne de judecat cealaltă solicitare.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în luna mai, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Potrivit legii, odată cu admiterea în principiu a contestației sau ulterior acesteia, instanţa poate suspenda motivat, în tot sau în parte, executarea hotărârii supuse revizuirii.

În prezent, Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova.

Redactare G.M.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri