Motivare. Mita luată de Neculai Onțanu ar fi ajuns la familia Oprea

Data publicării:
ontanu eliberare

Judecătorii de la Curtea de Apel preiau, în motivarea deciziei de arestare a lui Neculai Onțanu, câteva dintre probele strânse de procurori. Din acestea reiese că terenul de 1.000 de metri pătrați situat pe Șoseaua Barbu Văcărescu din Capitală, parte a mitei pe care ar fi primit-o edilul suspendat al Sectorului 2, ar fi ajuns ulterior de la avocata Loredana Radu, arestată și ea în acest dosar, la unchiul acesteia, fostul vicepremier Gabriel Oprea.

În motivare se redă și o parte din declarația dată în fața instanței de Loredana Radu, din care reiese că aceasta i-a vândut ulterior terenul lui Gabriel Oprea, la dorința fostului ministru.

Judecătorii consideră că la dosar există suficiente probe pentru arestarea preventivă a lui Neculai Onțanu și a Loredanei Radu și că un motiv în plus pentru a emite acest mandat de arestare este atitudinea pe care a avut-o primarul suspendat în momentul în care DNA a solicitat în regim de urgență documentele legate de restituirea dreptului de proprietate către omul de afaceri Dragoș Dobrescu, unul dintre denunțătorii din dosar. Neculai Onțanu ar fi încercat să-și împiedice angajații dă dea DNA documentele solicitate fără acordul său prealabil, apoi a plecat din primărie.

Despre acest teren ajuns în posesia familiei Oprea scria, încă de săptămâna trecută, și Rise Project.

Potrivit Rise Project, la două luni după ce primește avizul de urbanism, în 17 decembrie 2008, Loredana Radu îi vinde lui Gabriel Oprea terenul de o mie de metri pătrați. Din contractele de vânzare-cumpărare disponibile spre consultare la Oficiul de Cadastru al Sectorului 2 reiese că avocata a încasat de la soții Oprea de opt ori mai mult decât a investit, adică 400.000 de euro. Cinci zile mai târziu, deşi nu mai era proprietarul terenului, Loredana Radu obţine autorizaţie de construcţie pentru un hotel, într-o zonă protejată.

Informaţia a apărut și în referatul DNA.

Radu Loredana a obținut de la Primăria Sectorului 2 o autorizație de construcție pentru un imobil cu 10 nivele(3S+P+6E), care a fost ulterior edificat. (...) Rezultă că autorizația a fost emisă la solicitarea expresă a primarului Onțanu Neculai, cu încălcarea prevederilor legale, având în vedere că imobilul se află în zona verde de protecție a Lacului Tei, care este neconstruibilă” - se arată în referatul DNA.

În decembrie 2011, terenul şi hotelul, încă în construcţie, se transformă în dar de nuntă. Beneficiar: Anamaria Tudor. Fiica lui Gabriel Oprea. Informaţia apare oficial în declaraţia de avere semnată de soţul acesteia, angajat al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Replica îndrăzneață a lui Zelensky la gafa lui Biden, care l-a numit „Putin” în două cuvinte
Digi FM
Părinții, marii absenți de la nunta lui Denis Drăguș. Tatăl atacantului, mesaj sfâșietor
Pro FM
Adele ar urma să revină la Londra, după opt ani în care a trăit în SUA. Un apropiat a rupt tăcerea: „Ar vrea...
Film Now
Eric Roberts, despre sora lui, Julia Roberts: „Nu am voie să vorbesc despre ea!” Actorul s-a arătat extrem de...
Adevarul
Amezi uriașe pentru folosirea apei potabile la grădină și piscină. „Eu consum pentru piscină și la două sate...
Newsweek
VREMEA Harta care spune că lumea e în pericol iminent. România fierbe la 44 grade, în roșu întunecat
Digi FM
Adda, despre un moment tensionat cu CRBL: “Mi-a zis ‘nu mai urci pe scenă că nu mai vreau eu'”
Digi World
Deşertul Atacama din Chile, cel mai arid din lume, a fost acoperit de flori. Cum se explică fenomenul
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
Kate Hudson, vară perfectă cu familia, în Italia și Grecia. Lăudată pentru naturalețea ei și firescul cu care...
UTV
Adda a trecut printr-un moment stanjenitor din cauza lui CRBL. "Mi-a zis: 'nu mai urci pe scena, ca nu mai...