Omar Hayssam a fost audiat la DNA în dosarul IPRS Băneasa

Data publicării:
omar hayssam - 1110715-Mediafax Foto-Razvan Chirita-7

Actualizare 09:30: S-au încheiat audierile. Omar Hayssam a părăsit sediul DNA și va fi dus înapoi la Penitenciarul Rahova. Cel mai probabil, el a fost chemat pentru a i se prezenta oficial acuzațiile. Există și ipoteza ca Omar Hayssam să fi cerut o amânare a audierilor până își va găsi un avocat care să-l reprezinte.


Sirianul a fost escortat către sediul DNA unde va fi audiat în dosarul în care este suspectat de înșelăciune și fals în acte în legătură cu privatizarea Întreprinderii de Piese Radio și Semiconductori Băneasa.

Dosarul a fost deschis încă din anul 2000, însă după dispariția lui Omar Hayssam din țară, ancheta a bătut pasul pe loc pentru că cercetarea nu a putut continua în lipsa lui. 

În cazul în care dosarul va fi trimis în judecată, Hayssam riscă până la 20 de ani de închisoare, pedeapsa maximă pentru înșelăciune.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a arătat, într-un răspuns trimis la solicitarea agenţiei Mediafax, că în cadrul procedurii de privatizare a fostei Întreprinderi de Piese Radio şi Semiconductor (IPRS) Băneasa au fost depuse mai multe înscrisuri false referitoare la experienţa şi capacitatea financiară a unei firme reprezentate de Omar Hayssam, actele fiind necesare pentru a participa la privatizarea IPRS Băneasa.

IPRS Băneasa a fost înfiinţată în 1962. În septembrie 2003, pachetul majoritar de 51,4 acţiuni al întreprinderii a fost cumpărat de compania Ogharit Trading CO Siria, controlată de omul de afaceri Omar Hayssam, iar ulterior IPRS Băneasa şi-a încetat activitatea.

Omar Hayssam a fost condamnat definitiv în trei dosare, la 20 de ani, 16 ani şi, respectiv, trei ani, pentru răpirea celor trei jurnalişti, înşelăciune în cazul "Volvo" şi fraude în cauza "Foresta Nehoiu", sirianul fiind judecat în alte două dosare, pentru fuga din România şi pentru delapidare. În cele cinci dosare anchetele au fost făcute de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). 

Citiți și:

Omar Hayssam e încă pe lista teroriștilor căutați de Interpol

Ce urmează pentru Omar Hayssam și cum arată regimul de maximă siguranță

Preşedintele Tribunalului București: L-am citat telefonic pe O. Hayssam, era cea mai rapidă cale 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri