Patronii stației GPL de la Crevedia au fost arestați preventiv

Data actualizării: Data publicării:
Ionuț Doldurea, patronul stației GPL din Crevedia, a fost adus cu mandat la audieri
Ionuț Doldurea, unul din patronii stației GPL din Crevedia. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Patronii fostei stații GPL de la Crevedia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile în dosarul exploziilor devastatoare soldate cu 5 morți și 50 de răniți.

Decizia nu este definitivă, iar avocatul lor a anunțat că a depus deja contestație.

Cei doi patroni ai firmei Flagas SRL, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, au fost reținuți marți seara, iar în această dimineață au fost audiați de procurori.

De asemenea, Parchetul General a anunţat că a pus sechestru pe zeci de case şi conturi bancare aparţinând celor doi patroni ai firmei.

Ei sunt acuzaţi de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Aceleași acuzații au fost formulate și pe numele firmei Flagas SRL.

Potrivit procurorilor, că cei doi patroni, pe o perioadă îndelungată de timp, de cel puţin 3 ani, în mod sistematic, au promovat în cadrul firmei „o politică de funcţionare grefată pe încălcarea repetat a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL”.

„Toate aceste operaţiuni au fost efectuate în scop pecuniar, în pofida deciziilor de ordin administrativ aplicate de autorităţile publice cu atribuţii de supraveghere şi control în materie şi abdicând de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfăşurarea acestei activităţi. Faptele descrise au avut drept consecinţă decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a altor 54 persoane, 6 case distruse total, 77 case distruse parţial, alte distrugeri materiale semnificative - autospeciale ale echipelor de intervenţie, echipamente de intervenţie, bunuri materiale ale cetăţenilor pe o rază de aproximativ 1 km”, spun procurorii.

16 persoane care au suferit pagube în urma exploziilor s-au constituit părţi civile în dosar pentru a putea fi despăgubite.

 

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri