Paul al României s-a dat singur de gol după ce a făcut aceeași greșeală timp de o lună. Detalii noi din anchetă

Data actualizării: Data publicării:
ICCJ - TERMENE DE JUDECATA
Paul Philippe al României. Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Au apărut informații noi despre modul în care a fost prins Paul al României la Paris. El a fost depistat de polițiștii francezi după ce a mers timp de o lună la o cafenea din Arondismentul 9 din capitala franceză și s-a dat de gol pentru că purta mască în permanență, în condițiile în care măsura de protecție anti-Covid nu mai este obligatorie în Franța.

O persoană ar fi sunat la poliție și ar fi spus că i se pare suspect comportamentul clientului din cafenea.

Pe fir au intrat polițiștii care pe data de 27 iunie l-au și reținut la ieșirea din localul respectiv.

Paul al României își așteaptă decizia de extrădare în arest după o decizie a Curții de Apel din Paris. Procedura va dura aproximativ 2 luni.

Ambasadorul Franței la București, Laurence Auer, a precizat miercuri că Paul al României a fost prins în urma cooperării dintre polițiștii români și francezi.

Paul al României a fost dat în urmărire internațională în decembrie 2020 după ce polițiștii nu l-au găsit la reședința lui, din centrul Capitalei.

El a fost condamnat definitiv la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale a fermei Băneasa și a Pădurii Snagov.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat în decembrie 2020 verdictul final în dosarul Ferma Băneasa: Remus Truică a fost condamnat la șapte ani de închisoare, israelienii Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare, iar Paul al României – trei ani și patru luni.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri