Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor și două spitale din București. Reacția MF

Data actualizării: Data publicării:
Sediul Ministerului Finanțelor cu drapel arborat
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Procurorii DNA fac percheziții la Ministerul de Finanțe și la două spitale din București, într-un dosar privind achiziții publice. Ministerul Finanțelor susține că activitatea instituției nu este afectată.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, comise de funcționari publici, în cursul anului 2023, în contextul derulării unei proceduri de achiziție publică, care prevedea implementarea în cadrul unor spitale din București a unor servicii IT.

În cursul zilei de 12 decembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la sediile a 3 instituții publice din București”, se arată într-un comunicat DNA, remis marți dimineață.

Surse judiciare citate de Digi24 au precizat că instituțiile percheziționate sunt Ministerul Finanţelor și spitalele Colțea și Sf. Luca din București.

Reacția Ministerului de Finanțe

Ministerul de Finanțe transmite într-un comunicat că activitatea instituției nu este afectată de perchezițiile DNA.

„În legătură cu informațiile apărute în mass-media despre perchezițiile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție la sediul Ministerului Finanțelor, facem următoarele precizări:

Ministerul de Finanțe își reafirmă angajamentul pentru transparență, statul de drept și lupta împotriva corupției. Așteptăm mai multe informații oficiale pentru a dispune măsurile imediate de izolare a situației și de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare a activității instituției.

Vă asigurăm că activitatea instituției nu este afectată în niciun fel de această situație.

În paralel, vom lua toate măsurile interne necesare pentru a asigura că această situație este gestionată în conformitate cu standardele etice și legale. Suntem deplin angajați să promovăm integritatea și etica în toate aspectele activității noastre, iar orice încălcare a acestor principii va fi tratată cu maximă seriozitate”, se precizează în comunicatul MF.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri