Percheziții la CJ Botoșani și PNL Botoșani

Data publicării:
DNA agerpres 7928426-1

Foto: Agerpres

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2010-2014”, se arată într-un comunicat al DNA.

„Sunt efectuate percheziții domiciliare în două locații situate pe raza județului Botoșani, reprezentând sediul unei instituții publice și sediul filialei teritoriale a unui partid politic. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani”, mai arată procurorii anticorupție.

Procurorii DNA caută documente în birouri din sediul Consiliului Județean Botoșani și la sediul organizației județene a PNL. Sunt căutate acte legate de o serie de contracte încheiate de CJ Botoșani în perioada 2010-2014. Procurorii DNA au suspiciuni legate de acordarea preferențială, cu încălcarea legii, a anumitor contracte finanțate din bugetul județului Botoșani către anumite firme.

Până la începutul acestui an CJ Botoșani a fost condus de președintele de atunci al organizației județene a PNL, Florin Țurcanu. Acesta a fost suspendat din funcția de președinte al CJ în februarie 2015, după ce a fost condamnat la închisoare cu suspendare într-un dosar în care era acuzat de fals și uz de fals, pentru fapte comise în perioada în care era deputat, înainte să devină șef al Consiliului Județean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri