Video&Foto Percheziții la traficanții care vând droguri în centrul Bucureștiului. O doză de „Zombie” costă cât un sendviș

Data publicării:
droguri 12
O doză de „Zombie” se vinde cu 10 lei, cât costă un sendviș. Foto: Diicot

Procurorii DIICOT și polițiștii de la Crimă Organizată au făcut mai multe percheziții în București și Ilfov și au dus peste 20 de persoane la audieri într-un dosar de de trafic de droguri. Potrivit procurorilor, traficanții vindeau pe în centrul Bucureștiului substanțe psihoactive cunoscute printre consumatori sub numele de drogul „Zombie”, cu prețul de 10 lei pentru o doză.

Perchezițiile procurorilor și polițiștilor au avut loc miercuri în București și pe raza județului Ilfov, unde au fost controlate zece imobile, într-un dosar privind „săvârșirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu substanțe psihoactive”, potrivit unui comunicat DNA.

Procurorii arată că, „pe parcursul anului 2023, mai mulți suspecți au vândut în mod repetat diferite cantități de substanțe psihoactive (Alpha-PHiP substanță psihoactivă nouă, din clasa catinonelor sintetice), cu prețul de aproximativ 10 lei pentru o doză. Interacțiunile între dealeri și consumatori au avut loc preponderent stradal, în zone situate în centrul municipiului București”.

Droguri și bani confiscate de procurorii DNA. Sursă foto: DIICOT
Droguri și bani confiscate de procurorii DNA. Sursă foto: DIICOT

Peste 20 de persoane au fost duse lasediul DIICOT pentru audieri.

Potrivit unor surse judiciare, Alfa-pirolidinoizohexanofenona (α-PHiP/ α-PiHP) este un medicament sintetic înrudit structural cu catinona, un alcaloid psihoactiv natural izolat din planta Khat, și este cunoscut în lumea consumatorilor drept drogul „Zombie”, din cauza efectelor pe care le produce asupra celor care ingerează astfel de substanțe.

Drogul a fost identificat pentru prima oară în Slovenia, în decembrie 2016, iar în România în anul 2020.

Aceleași surse arată că anul trecut a fost introdusă în lista cu droguri din România substanța alpha-PHP, din aceeași clasă cu alpha-PHiP („Zombie”), însă aceasta din urmă nu este încă pe lista cu droguri de mare risc.

Citește și: EXCLUSIV Raiul drogurilor din centrul Capitalei. Consumatorii își fac veacul chiar lângă instituțiile statului, bucureștenii sunt disperați

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri