Percheziții la Universitatea Maritimă Constanța. Studenți și profesori, duși la audieri

Data publicării:
politia deschinderi perchezitii-2

Actulizare 15:33 Procurorii percheziţionează de 8 ore birourile profesorilor, în căutarea dovezilor. Între timp, doi dascăli şi patru studenţi au fost duşi la audieri. Acuzaţiile sunt grave.

Ei au luat note mai mari deşi nu le meritau şi argumentul pentru care au luat notele mai mari ar fi mita. A doua variantă care se are în discuţie este înlocuirea studentului care trebuia să dea examenul cu un alt personaj”, a declarat prorectorul universităţii Maritime Constanţa, Cornel Panait.

Unul dintre profesori este de matematici speciale, iar studenții sunt din anii terminali, dar și din ceilalți ani.

Actualizare 12:15 Procurorii percheziţionează acum birourile profesorilor de unde deja au ridicat mai multe cataloage, dar şi documente. Aceștia întocmesc liste cu materii la care notele obținute de studenți sunt suspecte a fi în neconcordanță cu cunoștințele pe care le aveau aceștia. Anchetatorii au informaţii că, în schimbul unor sume de bani, mai mulţi studenţi ar fi fost favorizaţi de profesori la examenele de anul trecut.

Actualizare 10:10 Ofiţerii Direcţiei Generale Anticoruptie şi procurorii au ridicat mai multe cataloage, dar şi documente. În acest moment au loc cinci percheziții: la Universitatea Maritimă, acasă la un profesor și la domiciliile a trei studenți care, se presupune, ar fi dat mită profesorului la care se fac perchezițiile. În acest moment nu mai este permis accesul în universitate decât a studenților care au de susținut examene, dar numai pe baza legitimației.  

Potrivit prorectorului Universității, Cornel Panait, operațiunea a început la 8 dimineața și este condusă de un procuror de la Curtea de Apel.

Acesta a mai adăugat că operaţiunea este concetrată asupra secretariatului, fiind vizați câțiva profesori.

Corespondentul Digi24 Constanța a transmis că în momentul perchezițiilor clădirea este închisă și păzită, iar până la ora transmiterii acestei știri nu a ieșit nimeni din incintă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri