Procedura de extrădare a cetăţeanului german acuzat că a comandat un dublu asasinat în Austria a început

Data publicării:
mord osterreich

Autorităţile române au început procedurile de extrădare pentru cetăţeanul german care ar fi plătit doi români să execute două asasinate în Austria. Bărbatul a fost reţinut joi la Sânnicolau Mare, în baza unui mandat european de arestare.

Roland Van Dyck, cetăţean german în vârstă de 53 de ani, este acuzat că a plătit doi români pentru a executa un dublu asasinat – fosta iubită şi amantul ei - şi pentru a-i rupe picioarele fostei soţii. Asasinii pe care îi angajase să comită aceste fapte urmau să primească suma de 30.000 de euro - pentru asasinate -, şi încă 11.000 de euro - pentru suferinţa pe care urmau să i-o provoace fostei soţii a suspectului.

Românii au primit banii, însă nu au apucat să comită nici una dintre faptele invocate în rechizitoriul procurorilor austrieci, care au interceptat la timp informaţiile esenţiale în caz.

Pentru a-şi asigura un alibi, Roland Van Dyck şi-a planificat o vizită la Sânnicolau Mare. Pe numele său era însă deja emis mandatul de arestare, astfel încât reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş l-au ridicat joi dimineaţă.

La audierile de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, bărbatul a afirmat că scenariul anchetatorilor austrieci este rezultatul unei acţiuni de răzbunare a unui fost angajat român şi s-a declarat nevinovat: „Nu am nici o informație, nu știu ce se vrea de la mine. Sunt un om de afaceri serios, cum am fost întotdeauna”, a spus cetăţeanul german. „Sunt un om normal, serios. Nu sunt criminal. Doar pentru afaceri sunt aici”, a completat Roland Van Dyck.

Pe 11 aprilie, poliţia din Austria a emis pe numele neamţului mandatul european de arestare. Poliţişti din România i-au dat de urmă în Timiş, unde Roland Van Dyck închiriase o vilă care aparţine fostului primar din Sânnicolaul Mare.

Iosif Oncu, fostul edil, declară că nu a vorbit cu suspectul: „Nu îl cunosc. Vroia să închirieze, îşi face firmă aici cu recuperatori de leasinguri, pe Europa de Est.

Omul de afaceri german a fost arestat preventiv pentru cinci zile, timp în care se vor încheia formalităţile pentru extrădarea sa în Austria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri