Procurorii cer arestarea directorului general al Complexului Energetic Oltenia

Data publicării:
DNA LOGO AGERPRES 1

 

FOTO Agerpres

Procurorii cer arestarea a trei persoane: Laurenţiu Ciobotărică, director general executiv al SC Complexul Energetic Oltenia (CEO) SA Tg. Jiu, Daniel Antonie, director Divizia Minieră SC CEO SA Tîrgu Jiu şi Dorina Jianu, director Legislație și Guvernanță Corporativă în cadrul SC CEO SA Tîrgu Jiu.

În 22 decembrie 2015, cei trei ar fi aprobat și acordat în mod nelegal, unei persoane, o compensație financiară constând în 5 remunerații fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiași Directorat, respectiv 128.100 lei.

„Ciobotărică Laurențiu, în înțelegere cu inculpata Jianu Dorina, nu a făcut altceva decât să amestece/să suprapună în mod intenționat diverse prevederi legale și situații de fapt pentru a crea confuzie și a da o aparență de legalitate acțiunilor lor ilicite.

Anterior, această activitate infracțională a fost precedată de nenumărate demersuri inițiate de inculpatul Ciobotărică Laurențiu, care încă de la numirea sa în funcție, a încercat să se debaraseze de persoana compensată financiar în condițiile de mai sus, astfel încât să aibă posibilitatea numirii unei alte persoane agreate în aceeași funcție.

De menționat este faptul că cei trei inculpați au avut reprezentarea faptului că în atribuțiile Directoratului SC CEO SA nu intră aprobarea și plata vreunui gen de remunerație a membrilor săi, această competență aparținând altui organism din cadrul societății respective.

Acționând în această manieră, inculpații au cauzat agentului economic cu capital de stat un prejudiciu de 128.100 lei.”, potrivit DNA. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri