Procurorii DNA au extins urmărirea penală față de Radu Mazăre

Data publicării:
radu mazare - mfax

Actualizare 14.25. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus extinderea urmăririi penale față de Radu Mazăre, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, se arată într-un comunicat al instituției.

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus extinderea urmăririi penale față de suspectul MAZĂRE RADU ȘTEFAN, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

În ordonanța de extindere a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 24 octombrie 2008, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a membrilor unei comisii de aplicare a Legii 10/2001 din cadrul primăriei Constanța, din care făceau parte: Mazăre Radu Ștefan - primarul municipiului Constanța, Constantinescu Nicușor Daniel – fost consilier municipal, Racu Constantin – fost director al Direcției Administrație Publică, - Dospinescu Daniela Ramona - directorul Direcției Patrimoniu, Marica Ion – directorul Direcției Tehnic Investiții, Miron Dan - fost consilier municipal și consilierii juridici Tălpău Cristian, Chircă Nora Alina și (fost) Ghițulescu Bogdan, în sarcina acestora reținându-se infracțiunile de:
- abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată,
- fals intelectual, în formă continuată,
- asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

De la acea dată și până în prezent, suspectul Mazăre Radu Ștefan, deși avea obligația legală, conform art.86 alin.2 din Legea nr.188/1999, nu a dispus suspendarea următorilor: Racu Constantin, Dospinescu Ramona Daniela, Marica Ion și Chircă Nora Alina, din funcțiile publice pe care le dețineau în cadrul Primăriei Constanța, faptă care a avut ca efect plata nelegală a drepturilor salariale către persoanele respective precum și obținerea unor foloase necuvenite pentru acestea.

Suspectului Mazăre Radu Ștefan i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Primarul spune că citarea sa ar putea avea legătură cu un teren pe care l-a vândut acum câţiva ani.

Este vorba despre dosarul privind vânzarea unor terenuri din staţiunea Mamaia. Radu Mazăre a mai fost audiat de procurori în legătură cu vânzarea terenului de la Club Castel Mamaia în urmă cu circa 10 ani. 

Radu Mazăre: Dacă mă saltă, bine, dacă nu, mă duc să mă dau cu caiacul pentru că e o zi frumoasă

Radu Mazăre este cercetat pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, dar şi pentru stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând autorităţii publice în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri