Procurorul care anchetează dosarul Tel Drum anunţă un nou protest al magistraţilor

Data actualizării: Data publicării:
protest magistrati inquam ganea 1

Magistrații vor protesta din nou, luni, de la ora 18.00, pe treptele Palatului de Justiție din București, față de refuzul Guvernului de a abrogă integral OUG 7/2019. Anunţul a fost făcut de procurorul DNA care instrumentează dosarul Tel Drum.

protest magistrati inquam ganea 1
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

FOTO

Totodată, ei vor protesta și față de înființarea Secției de investigare a infracțiunilor din Justiție, precum și față de iminentă adoptare a unei OUG de modificare a Codului Penal și Codului de Procedura Penală.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media



"Magistrații vor protesta luni, 25 martie 2019, la ora 18:00, pe treptele Palatului de Justiție din București, față de refuzul Guvernului de a abrogă integral OUG 7/2019, față de manieră netransparentă și neloială de legiferare în domeniul statutului profesiei de magistrat, față de înființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, precum și față de iminentă adoptare a unei OUG de modificare a Codului Penal și Codului de Procedura Penală, care este de natură să afecteze grav combaterea fenomenului infracțional în ansamblu", a anunțat pe Facebook procurorul DNA, Alexandra Carmen Lăncrănjan.

Este vorba de magistratul care instrumentează dosarul Tel Drum, în care este cercetat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Magistrații reamintesc că "România este stat membru al Uniunii Europene, iar împotriva înființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor sin Justiție, cât și împotriva reglementării excesive prin OUG, în lipsa unei urgențe reale, s-au pronunțat atât Comisia Europeană, Parlamentul European, cât și organisme independente formate din specialiști recunoscuți, precum Comisia de la Veneția sau GRECO". 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri