Produse naturiste şi suplimente alimentare fabricate ilegal

Data publicării:
medicamente mfax-1

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova au efectuat, la sfârşitul săptămânii trecute, trei percheziţii, în Ploieşti, la imobile unde se produceau şi comercializau medicamente homeopate şi suplimente alimentare, în spaţii improvizate şi în condiţii necorespunzătoare.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost găsiţi 24.400 de litri de produse semifabricate, aflate în diferite stadii ale procesului tehnologic, aproximativ o tonă de suplimente alimentare şi produse naturiste şi circa 40.000 de kilograme de materii prime folosite în procesul de producţie, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă, evidenţă primară şi nici de fabricaţie.

Pentru neregulile constatate, a fost dispusă indisponibilizarea tuturor materialelor şi produselor găsite, până la finalizarea cercetărilor şi au fost prelevate eşantioane de probe pentru efectuarea analizelor de laborator.

Totodată, din cauza condiţiilor igienico-sanitare necorespunzătoare în care se desfăşura activitatea de producţie, a fost dispusă măsura închiderii temporare a secţiei de producţie pentru o perioadă de 6 luni, fiind de asemenea aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 80.000 de lei.

Reprezentanţii societăţii comerciale sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală, înşelăciune şi falsificare de alimente sau alte produse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri