Raluca Prună către PSD, după scrisoarea lui Giuliani: Atenție la ce vă doriți, e sfatul meu gratis

Data actualizării: Data publicării:
raluca pruna

Raluca Prună, fost ministru al Justiției, a criticat propunerea venită din partea lui Rudolph Giuliani, avocat al președintelui american Donald Trump, de a forma o comisie internațională care să analizeze impactul protocoalelor secrete asupra sistemului de justiţie, pe care a catalogat-o ca „ciudată”. 

„Înainte de a face o comisie internațională, nu ar fi un test util ca vreuna din ‘victimele’ protocolului să îl conteste în instanțele naționale? Chestia cu comisia internațională la care PSD subscrie e cam ciudată pentru un partid al neatârnării, al românismului și mândriei de a fi român. Dar cum nu e realizabilă ușor, nicidecum prin simpla sugestie a unui lobbist oricât de faimos, putem croșeta pe lângă, ajută la manipulare”, a scris Raluca Prună, pe Facebook.

Ea a adăugat că, în New York, oraș în care Rudolph Giuliani a fost procuror, „corupții nu primesc pedepse cu suspendarea executării”.

„În general se cumulează aritmetic pedepsele și poate da cu zeci de ani în închisori federale. Plus că fiscul le ia toată averea furată prin corupție. Atenție cu ce vă doriți, e sfatul meu gratis pentru partidul stat”, a precizat fostul ministru al Justiției.

Tot într-o postare pe Facebook, Liviu Dragnea a scris despre scrisoarea lui Giuliani că încrederea în sistemul de justiţie din România este „serios zdruncinată” în faţa partenerilor externi şi a investitorilor străini.

„Este interesantă propunerea domnului Giuliani de constituire a unei comisii de judecători internaţionali care să analizeze şi să se pronunţe cu privire la impactul protocoalelor secrete asupra sistemul de justiţie. O astfel de comisie s-ar ridica deasupra partizanatelor politice din România şi ar pune capăt propagandei mincinoase care a atacat furibund orice acţiune legitimă a Parlamentului de a demonta acest Stat Paralel şi de a restabili independenţa judecătorilor. La fel este necesară o justă reabilitare a victimelor acestui sistem opresiv. Nu ne vom însănătoşi ca ţară, ca societate, ca naţiune, până când nu vom condamna public toate aceste abuzuri şi până când cei care le-au comis nu vor fi aduşi să răspundă în faţa legii. Aceasta e singura garanţie că astfel de atrocităţi nu se vor mai repeta în viitor!”, a mai scris Dragnea.

Citiți și

George Maior: Domnul Giuliani ar trebui să se informeze mai corect

Doi foști miniștri critică convocarea lui Maior la MAE: Așa se face în țări bananiere

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri