Sari la conținut

Reacția premierului Grindeanu după prinderea lui Ghiță

Premierul Sorin Grindeanu spune că operațiunea de capturare a fostului deputat Sebastian Ghiţă a fost complexă. E a felicitat Poliţia Română pentru că şi-a făcut datoria și a adăugat că Justiţia trebuie să-şi urmeze cursul, potrivit știrilor TVR.

„Am vorbit în urmă cu câteva minute cu doamna ministru de Interne, mi-a spus despre această acţiune. Eu doresc să felicit Poliţia Română pentru că şi-a făcut datoria, este un lucru extrem de bun. În continuare vor urma proceduri specifice unei astfel de acţiuni care vor duce în final la extrădare şi la venirea în ţară a lui Sebastian Ghiţă”, a spus premierul.

Sorin Grindeanu adaugă că această operațiune „nu trebuie privită din punct de vedere politic”. „Lucrurile care ţin de Justiţie şi pentru ceea ce a fost dat în urmărire generală Sebastian Ghiţă, pentru aceste lucruri, nu pentru declaraţii politice este această acţiune, ci pentru fapte de cu totul altă factură. Justiţia e una, politica e cu totul altceva”, a spus el într-un interviu pentru Știrile TVR.

„Celelalte speculaţii, cele pe care le spun unii şi alţii - nu este treaba noastră ca şi Guvern. Treaba noastră a fost ca această acţiune să se încheie şi să ajungem la finalizare şi anume aducerea în ţară a domnului Sebastian Ghiţă”, a adăugat premierul.

Sebastian Ghiță a fost prins în cursul nopții trecute la Belgrad, ca urmare a cooperării între autoritățile din România și cele din Serbia, potrivit unor surse Digi24.ro.

Sebastian Ghiță a stat patru ore la discuții cu fratele său, Alexandru, după care au ieșit pe stradă, apoi au intrat în filajul poliției din Belgrad.

El a fost oprit și s-a constatat că pașaportul fals era expirat, potrivit unor surse din apropierea celulei de comandă care a avut ca obiectiv prinderea și aducerea în țară a fostului deputat. De altfel, Ghiță pretindea că este cetățean sloven.

Din informațiile obținute de Digi24 de la anchetatori, Sebastian Ghiță ar fi circulat prin zece țări din estul și din vestul Europei. De altfel, el a trecut în Bulgaria, chiar în noaptea în care a fost pierdut de filajul poliţiştilor.

Fostului deputat român i se va face deocamdată dosar penal în Serbia pentru folosire de acte false, urmând ca ulterior să aibă loc procedura de extrădare, a spus Carmen Dan, într-o intervenție telefonică la Digi24.